Πρωτιές, βραβεύσεις, «ευ αγωνίζεσθαι» και το video των Πρωταθλητών της Τοξοβολίας του ΓΑΣ Χολαργού!


Δυναμικά και στο 2015 μπήκαν οι αθλητές του τμήματος Τοξοβολίας του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου, που διεξήχθη το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό, οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΓΑΣΧ έδωσαν δυναμικό παρών, σαρώνοντας  τα   μετάλλια   και
τις πρώτες θέσεις! Συγκεκριμένα, χρυσό μετάλλιοείχαμε για το Χάρη Ζέρβα, στο Ολυμπιακό Τόξο Νέων Ανδρών, για την Κατερίνα Χρονοπούλου, στο Σύνθετο Τόξο Γυναικών, για το δίδυμο Δημήτρη Λαμπράκη-Κατερίνας Χρονοπούλου στο Σύνθετο Μικτό Τόξο, καθώς και για την ομάδα του ΓΑΣΧ στο Ομαδικό Ολυμπιακό Τόξο Νέων Ανδρών (Παναγιώτης Ξιαρχογιαννόπουλος, Χάρης Ζέρβας, Παναγιώτης Θεμελής). Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν ο Παναγιώτης Ξιαρχογιαννόπουλος στο Ολυμπιακό Τόξο Νέων Ανδρών, ο Δημήτρης Λαμπράκης στο Σύνθετο Τόξο Ανδρών και η ομάδα του ΓΑΣΧ στο Ομαδικό Σύνθετο Τόξο Εφήβων (Φίλιππος Θεμελής, Γιάννης Ζαντιώτης, Αποστόλης Δημητρακόπουλος).

Αναλυτικά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1η Θέση          Ζέρβας Χάρης
2η Θέση          Ξιαρχογιαννόπουλος Παναγιώτης
4η Θέση          Θεμελής Παναγιώτης

ΟΜΑΔΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

1η Θέση          ΓΑΣ Χολαργού (Ξιαρχογιαννόπουλος-Ζέρβας-Θεμελής)

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΑΝΔΡΩΝ

2η Θέση          Λαμπράκης Δημήτρης

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η Θέση          Χρονοπούλου Κατερίνα (Με ισοφάριση του Πανελληνίου ρεκόρ)

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΜΙΚΤΟ (ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

1η Θέση          Λαμπράκης-Χρονοπούλου

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΕΦΗΒΩΝ

2η Θέση          ΓΑΣ Χολαργού (Θεμελής-Ζαντιώτης-Δημητρακόπουλος)

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έγινε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Τοξοβολίας η κοπή της βασιλόπιτας για το 2015 και η βράβευσητων καλύτερων αθλητών και σωματείων για το 2014. Ο ΓΑΣ Χολαργού τιμήθηκε ως Πρωταθλητής του 2014, όπως και όλοι οι αθλητές του που ξεχώρισαν το ίδιο έτος. Μία όμως βράβευση είχε ιδιαίτερη αξία και πρέπει να αναφερθεί το ιστορικό της.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2014 διεξήχθη αγώνας πρόκρισης για το Πανευρωπαϊκό Γκραν Πρι 2015 Α’ Αγωνιστικής κατηγορίας Ανοικτού Χώρου με Ολυμπιακό Γύρο Ανδρών-Γυναικών. Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Γύρων και συγκεκριμένα στους ημιτελικούς, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αθλητές Δημήτρης Λαμπράκης (ΓΑΣ Χολαργού) και Χρήστος Αερικός (ΑΣΣ Απόλλων Περάματος). Ο Χρήστος Αερικός μόλις είχε κερδίσει στα προημιτελικά τον πατέρα του Δημήτρη Λαμπράκη, Γιάννη Λαμπράκη. Με το ξεκίνημα του ημιτελικού, το τόξο του Αερικού χάλασε και σύμφωνα με τον κανονισμό των Ολυμπιακών Γύρων, εάν ο αθλητής δεν βρει άμεσα άλλο τόξο, αποκλείεται. Τότε, ο Γιάννης Λαμπράκης έδωσε το τόξο του στο Χρήστο Αερικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει το γιο του, Δημήτρη Λαμπράκη.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Αερικός να κερδίσει τον αγώνα, όπως κέρδισε και τον τελικό και στη κατάταξη να είναι πρώτος ο αθλητής του συλλόγου του Περάματος και τρίτος ο Δημήτρης Λαμπράκης (νικητής στο μικρό τελικό). Για την κίνηση αυτή, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας τίμησε τον αθλητή του ΓΑΣ Χολαργού, Γιάννη Λαμπράκη, με το βραβείο του «ευ αγωνίζεσθαι» για το 2014. Το ΔΣ του ΓΑΣΧ συγχαίρει τον αθλητή του συλλόγου, Γιάννη Λαμπράκη, για το παράδειγμά του, αλλά και τον προπονητή του, Αλέξανδρο Παμβουξόγλου, που ενθάρρυνε τον αθλητή Χρήστο Αερικό, προκειμένου να πάρει το τόξο του Γιάννη Λαμπράκη και να συνεχίσει τον αγώνα. Ένα ακόμη δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο τμήμα Τοξοβολίας του ΓΑΣ Χολαργού και της μεγάλης σημασίας που δίνουν προπονητής και αθλητές, στο «ευ αγωνίζεσθαι».

Τέλος, ένα εξαιρετικό και προσεγμένο video δημιούργησαν και ανέβασαν στο Youtube οι άνθρωποι του τμήματος Τοξοβολίας του ΓΑΣΧ, το οποίο παρουσιάζει την εκπαίδευσητων αθλητών του συλλόγου, καθώς και τους ίδιους τους Πρωταθλητές της Ελληνικής Τοξοβολίας, που δεν είναι άλλοι από εκείνους του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού.
Απολαύστε το!