Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, μαζί με πλήθος κόσμου, στην κοπή της πίτας του «Υμηττού»


Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, ο Περιβαλλοντικός-Οικολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παπάγου-Χολαργού «Υμηττός». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  «Μελίνα  Μερκούρη»
του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου να είναι εντυπωσιακή. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι, νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου.

Ο Πρόεδρος του «Υμηττού», Δημήτρης Μαυράκος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε τον απολογισμό των δράσεων του Συλλόγου, για το 2014. Αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η συμμετοχή του Συλλόγου στην προσπάθεια υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που εντάσσεται στο γενικότερο στόχο για την προστασία των Δασικών Εκτάσεων που περιβάλουν το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος πραγματοποίησε δύο στοχευμένες δενδροφυτεύσεις, στο χώρο μεταξύ της οδού Μπαλοδήμου και του στρατοπέδου Φακίνου. Ο χώρος αυτός ανήκει στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και έχει γίνει προσπάθειαστο παρελθόν να χρησιμοποιηθεί για υπερτοπικές δραστηριότητες.

Η τελευταίαπροσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση έγινε από το Δήμο Αθηναίων, που ήθελε να κατασκευάσει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τα σχολεία της περιοχής του. Ο Σύλλογος έκανε προσφυγή στην Περιφέρεια Αττικής για το θέμα αυτό και τελικά η κατασκευή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής απετράπη.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Φιλοκτήτης Βεϊνόγλου (Χημικός, Ειδικός Περιβαλλοντολόγος), ανέπτυξε το θέμα «Εμείς και ο Υμηττός». Τέλος, έγινε ενημέρωση για τους λαμπτήρες χαμηλής ενέργειας, από το Χημικό και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Αριστείδη Μαυρίδη. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που εθίγησαν και η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας.