ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την εγκληματικότητα»


Μετά την παράταξη των «8 Προτάσεων», θέση για το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 35χρονου, το πρωί της Τρίτης (3/3), στην «καρδιά» του Χολαργού, πήρε και η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση». Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με σημερινή (4/3) της παρέμβαση, ζητά την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εγκληματικότητας στο Δήμο, προτείνοντας, παράλληλα, μια σειρά από μέτραΑναλυτικά, η ανακοίνωση       της        «Ανεξάρτητης
Ενωτικής Κίνησης», έχει ως εξής:


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Άμεση Σύγκληση
Δημοτικού Συμβουλίου
για την Εγκληματικότητα

Κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς το τραγικό συμβάν της άγριας δολοφονίας του 35χρονου τις πρωινές ώρες της 3ης Μαρτίου λίγα μόλις μέτρα από το δημοτικό αναψυκτήριο Χολαργού και 100μ. από το Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, έφερε στη μνήμη μας τους φόβους που από καιρό εξέφραζαν συμπολίτες μας για την εγκληματικότητα στην πόλη μας.

Οι φόβοι αυτοί δεν αξιολογήθηκαν σωστά, για να μην πούμε ότι αγνοήθηκαν παντελώς, από τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την παροχή του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας των πολιτών. Δεν λήφθηκαν μέτρα που θα μας επέτρεπαν να νοιώθουμε εκ του ασφαλούς ότι έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο οι πιθανότητες εγκληματικών ενεργειών.

Αρκετά από αυτά τα μέτρα είναι έργο της Δημοτικής Αρχής που δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν ενεργοποιήθηκε.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εγκληματικότητας στο Δήμο μας προτείνουμε την Άμεση Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ειδικότερα προτείνουμε και τα εξής μέτρα:

α. Περίφραξη μεγάλων πάρκων Χολαργού και Παπάγου.

β. Κλείδωμα των πάρκων αυτών από 10:00 έως 07:00 ώρας.

γ. Πρόσληψη Security για περιπολία σε Παπάγο και Χολαργό.

δ. Επανέλεγχος του φωτισμού της πόλης με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών σημείων.

ε. Σχολαστικός έλεγχος των αδειών που εκδίδονται για καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ.)

στ. Άλλες προτάσεις των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που σας προτείνουμε να συγκαλέσετε άμεσα θα πρέπει να παροτρύνουμε τους Δημότες μας να παραστούν για να μας μεταφέρουν τις όποιες εμπειρίες τους.

Κύριε Δήμαρχε,

Οι λύσεις που σας προτείνουμε χαρακτηρίζονται από την απόλυτη προτεραιότητα εφαρμογής και είναι για το καλό των συνδημοτών μας και της πόλης μας. Μην καθυστερείτε γιατί:

Αλίμονό μας αν η έλλειψη του αισθήματος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ μας οδηγήσει σε ένα άλλο το ΦΟΒΟ που είναι ακόμα χειρότερο.