«Γεφύρι της Άρτας» η οδός Αναστάσεως…


Δεν είναι τόσο το γεγονός της καθίζησης του οδοστρώματος κατά μήκος της οδού Αναστάσεως, από το ύψος του Τιμίου Σταυρού μέχρι τη Μεσογείων. Ούτε το ότι ένας τόσο κεντρικός οδικός άξονας δεν διαθέτει αγωγούς ομβρίων υδάτων. Αλλά το ότι, για δεύτερη φορά, μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, το σημαντικότερο     εν      εξελίξει
τεχνικό έργο στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού και εκ των σπουδαιότερων σε ολόκληρη την Αττική (σύμφωνα και με την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία), η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων στον εν λόγω δρόμο, αναβάλλεται επ’ αόριστονΗ πρώτη αναβολή ήρθε το καλοκαίρι του 2013, όταν η τεχνική εταιρεία «Διάτονος», που ανέλαβε το έργο, μετά την πρώτη τομή, εντόπισεστη συμβολή με τη Μεσογείων διάφορα δίκτυα ΟΚΩ, η θέση των οποίων δεν επέτρεπε την έναρξη του μεγάλου έργου. Στο διάστημα που ακολούθησε, η συνεργασία Δήμου-ΔΕΗ επέφερε τη μετατόπιση των δικτύων αυτών προς την οδό Ξανθίππου, για να φτάσουμε στο Μάρτιο του ’15 και να δοθεί εκ νέου το «πράσινο φως» για την επανεκκίνησητου έργου.

Και ενώ σήμερα Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015, η «Διάτονος» έκλεισε την Αναστάσεως, από τη συμβολή της με την Τσιγάντε, έως τη Μεσογείων, η νέα, βαθύτερη τομή, έφερε στην επιφάνεια νέα, ακόμη πιο δύσκολα εμπόδια, τα οποία έχουν να κάνουν με παλαιότερες εργασίες της «Αττικό Μετρό», από την εποχή της κατασκευήςτου υπόγειου μητροπολιτικού σιδηροδρόμου.

Σε συνομιλία που είχαμε με την υπεύθυνη της «Διάτονος» και στην ερώτηση εάν τα νέα εμπόδια θα καθυστερήσουν για επιπλέον έτη το έργο, όπως συνέβη και μετά την πρώτη αναβολή, η εκπρόσωπος της εταιρείας παρουσιάστηκε μεν καθησυχαστική, όχι όμως και απόλυτα βέβαιη, αφού, όπως τόνισε, απαιτείται πια ακόμη βαθύτερη τομή, για να καταστεί εφικτή η προσπέλαση των νέων εμποδίων, που αφορούν κυρίως ογκώδεις πασσάλους της «Αττικό Μετρό».

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της «Διάτονος», το συγκεκριμένο έργο είναι το σημαντικότεροαυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Αττική, ταυτόχρονα, όμως, είναι και το έργο που έχει δυσκολέψει και προβληματίσει όσο κανένα άλλο, ακόμη και την ίδια την εταιρεία. Νέα αναβολή, λοιπόν, νέα καθυστέρηση και επιπλέον ταλαιπωρία για τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου, κυρίως κατά τις βροχερές ημέρες, όπου η οδός Αναστάσεως καθίσταται εντελώς απροσπέλαστη.