Γιορτή ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου


Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσηςστο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουνστη διαδικασία της ανακύκλωσης,  ο Δήμος μας
θα πραγματοποιήσει τη «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Παπάγου-Χολαργού», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου. Η γιορτή, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή, από τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, έχει ως εξής:

Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές
του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο ανακυκλώνονται άδειες συσκευασίες, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Παπάγου-Χολαργού», έως 31 Μαΐου 2015.

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Παπάγου-Χολαργού», όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην οδό Περικλέους (έναντι Δημαρχείου), θα μπορούν οι μαθητές να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίες, αλλά και πλαστικές σακούλες, έως και 31 Μαΐου 2015.

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Παπάγου-Χολαργού», στους οποίους θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια, περιλαμβάνει:
  • Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του Δήμου, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως 31 Μαΐου 2015.
  • Διοργάνωση happenings στο χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ανακύκλωσης, αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης.

Στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος