Οι αποφάσεις της συνέλευσης του Δικτύου Πολιτών


Σε τέσσερις αποφάσεις κατέληξαν τα μέλη του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(15/3), στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας, που θα συζητήσει και θα εισηγηθεί στην  επόμενη  συνέλευση   τον
κανονισμό λειτουργίας της παράταξης, η διοργάνωση ανοιχτής στην τοπική κοινωνία ημερίδας, σχετικά με το ρόλο του Δικτύου τη δεδομένη κοινωνική και πολιτική συγκυρία, η ολοκλήρωση των εργασιών και η συνέχιση της λειτουργίας των γραφείωντης παράταξης, στην πλατεία Παλαμά και ο ορισμός της επόμενης συνέλευσης για το Σάββατο 4 ή την Κυριακή 5 Απριλίου.

Αναλυτικά, το επίσημο Δελτίο Τύπου του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, έχει ως εξής:

«Στη συνέλευση του ΔΠΧΠ, την Κυριακή 15/3, καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:

1. Συγκρότηση ομάδας εργασίας, που θα συζητήσει και θα εισηγηθεί στην επόμενη συνέλευση τον κανονισμό λειτουργίας του Δικτύου Πολιτών Χολαργού Παπάγου. Πιο συγκεκριμένα θα εστιάσει στα εξής ζητήματα: ενδυνάμωση της συνελευσιακής λειτουργίας του Δικτύου, ιδιότητα μέλους, ρόλος συντονιστικού – τρόπος συγκρότησής του, λειτουργία ομάδων, σχέση με κινηματικές δράσεις και συλλογικότητες που δρουν στον Δήμο. Προφανώς  η θεματολογία παραμένει ανοικτή.
Στην ομάδα δήλωσαν συμμετοχή  δέκα μέλη του Δικτύου και όποιος άλλος/η θέλει να συμμετέχει μπορεί να το δηλώσει. Οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές, με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 20/3, στις 7:30 μμ στο Work.

2. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να οργανωθεί μια η μερίδα ανοιχτή στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της σχετικά με τον ρόλο του Δικτύου τη δεδομένη κοινωνική και πολιτική συγκυρία και τη σχέση του με τις τοπικές συλλογικότητες και δράσεις. Τα συγκεκριμένα μέτρα για την προετοιμασία της θα μας απασχολήσουν στην επόμενη συνέλευση.

3. Καταλήξαμε ότι είναι σημαντικό, παρά τις προφανείς οικονομικές δυσκολίες, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και να λειτουργήσουμε τα γραφεία του Δικτύου. Συγκεντρώθηκε  χρηματικό ποσό που μας επιτρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο διάστημα.

4. Η επόμενη συνέλευση του ΔΠΧΠ ορίστηκε για το Σάββατο 4/4 ή την Κυριακή 5/4.

Το προεδρείο της συνέλευσης
Νόρμα Ρισμάουϊ
Βέρα Μαντά».