Παρουσίαση του βιβλίου των Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου στο «Σήμαντρο»


Την παρουσίαση του βιβλίου των ιατρών Γιώργου Δημόπουλου και Γιάννη Λαφαζάνου «Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή!», πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη (5/3),  στις 7.00
το απόγευμα, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Σήμαντρο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην υπόγειαπολυλειτουργική αίθουσα του «Σημάντρου», στον αριθμό 59Α της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Χολαργό.

Στην παρουσίαση, την οποία θα συντονίσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γούλας, ο ιατρός Γιώργος Δημόπουλος θα αναπτύξει το θέμα «Η αξία της αυτογνωσίας στη διαχείριση της κατάθλιψης» και ο ιατρός Γιάννης Λαφαζάνος το θέμα «Ελπίδα για ζωή και δημιουργία», ενώ για την έννοια της ελπίδας στη χριστιανική ζωή και καθημερινότητα, θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης και ιατρός π. Δανιήλ Σάπικας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλοι οι άνθρωποι ζούμε με την ελπίδα κάθε μικρή ή μεγάλη προσδοκία να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας: Ένας μεγάλος έρωτας, μια αληθινή φιλία, η συνάντηση με την ευτυχία, η επιτυχία στην εργασία, η πνευματική ολοκλήρωση.

Κάθε μας σκέψη, συναίσθημα, συμπεριφορά, πράξη, εμπεριέχει την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Ειδικά στη σημερινή εποχή, οι καταστάσεις επιβάλλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δώσουμε ελπίδα στο συνάνθρωπό μας, με χαμόγελο.

Γιατί στη ζωή δεν μπορούμε να κουβαλάμε μόνοι τη χαρά, τον πόνο, το φόβο, τη λύπη, την κρίση. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των άλλων. Έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σταθερά γεφυρώματα, ώστε να συναντήσουμε τους δρόμους της ελπίδας.

Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος, μέσα από τα κείμενά τους, τονίζουν την αξία της ελπίδας για την καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Κάθε σελίδα εμπνέει τον αναγνώστη να συνεχίσει στην επόμενη, γεμίζοντάς τον με εσωτερική δύναμη, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.