«Τα μονοπάτια του Υμηττού» στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»


Στην παρουσίαση-ομιλία με θέμα «Τα μονοπάτια του Υμηττού», προσκαλεί τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα   Δευτέρα   (16/3),  στις
6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού. Ομιλητής θα είναι ο χαρτογράφος και μέλος της Ομάδας Εργασίας του Δήμου για τον Υμηττό, Στέφανος Ψημένος.

Θυμίζουμε πως, η Ομάδα Εργασίας του Δήμου για τον Υμηττό, συστάθηκε μετά από απόφαση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, με σκοπό την αποτύπωση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς και την καταγραφή σημείων ενδιαφέροντος του Υμηττού, όπως και την πρόταση δράσεων-ενεργειών για τη χωροταξία, χαρτογράφηση, σήμανση, δημιουργία διαδρομών, δημιουργία χώρων αναψυχής, την οργάνωση-βελτίωση της πυροπροστασίας, την ανάδειξη και αξιοποίηση σημείων ενδιαφέροντος (π.χ. Μονές, σπήλαια κ.λπ.), αλλά και τη διεκδίκηση αρχαιολογικής έρευνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Αρχαιολογίας).

Πρόεδρος της Ομάδας είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και πρώην Αντιδήμαρχος, Κώστας Τσοχαλής.