Τίγκας και Κουγιουμτζόπουλος κατά Αποστολόπουλου και Δημοτικής Αρχής


Με αφορμή τη χθεσινή (25/3) -τυπική- ματαίωση των παρελάσεων σε Χολαργό και Παπάγου, που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή από τη Δημοτική Αρχή, λόγω των καιρικών       συνθηκών,        οι
Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και Χάρης Κουγιουμτζόπουλος εξέδωσαν ανακοινώσεις, μέσα από τις οποίες επιτέθηκαν στον Ηλία Αποστολόπουλο και τη διοίκηση του Δήμου, για το λάθος της απόφασης, όπως τονίζει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης» και για την ατολμία και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως σχολιάζει εκείνος των «8 Προτάσεων». Αναλυτικά, οι δύο ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες του ‘21

Γιορτάζουμε σήμερα δυο γιορτές, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους, από  δεσμά βαριάς και μακρόχρονης δουλείας τεσσάρων αιώνων. Πανηγυρίζουμε σήμερα και  τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην απελευθέρωση του Γένους. Είναι η ημέρα που το Έθνος ολόκληρο αναβαπτίζεται, αναγεννιέται και φρονηματίζεται.

Είναι δύσκολη η σημερινή επέτειος, γιατί το έθνος μας στις μέρες μας δοκιμάζεται ξανά και μάλιστα πολύ σκληρά.  Δοκιμάζεται από μία πρωτοφανή κοινωνική, ηθική, πολιτιστική και οικονομική κρίση που με τις ενέργειες πρωτίστως και κυρίως κάποιων ισχυρών  από το εξωτερικό και στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχουμε οδηγηθεί. Όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε δακρύων ούτε συμπόνιας. Οι Έλληνες  γνωρίζουν και το γνωρίζουν καλά ότι ενωμένοι θα βγουν απ΄την κρίση γιατί σκέφτονται και συλλογιούνται ελεύθερα. Και όπως έλεγε ο Εθνεγέρτης Ρήγας  ο Βελεστινλής   «Όποιος συλλογιέται λεύτερα συλλογιέται καλά».

Σήμερα που λέμε ΟΧΙ:
Στην Εθνική ταπείνωση
Στην Υποτέλεια στους ξένους
Στην Κοινωνική αποδόμηση

Σήμερα που λέμε ΝΑΙ:
Σε Εκδηλώσεις Ενότητας
Στην Εθνική Ομοψυχία
Στη Μοναδικότητα της Ψυχής του Έλληνα

Δεν επιτρέπεται για μια βροχή, όχι έντονη, να ακυρώνεται μια παρέλαση, όταν μάλιστα με τις ίδιες συνθήκες η βροχή δεν επισκίασε ούτε τη μεγαλοπρέπειά της μεγάλης  παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη το γεγονός ότι από μόνοι τους (μετά την ακύρωση) παρήλασαν οι Πρόσκοποι, το Λύκειο και οι Δασοπυροσβέστες δείχνει το ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την ακύρωσή της. Έχει δίκαιο η συντριπτικά μεγάλη μερίδα των γονιών των παιδιών, τα ίδια τα παιδιά και οι καθηγητές τους να είναι ενοχλημένοι.

Δεν πιστεύουμε ότι οι Ήρωες άξιζαν τέτοιας…τιμής.

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»

8 Προτάσεις
Παπάγου-Χολαργού

Η αδυναμία μιας απλής απόφασης

Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι ότι αν οι ήρωες του 1821 διέθεταν την ατολμία και την ανευθυνότητα της σημερινής δημοτικής αρχής Παπάγου Χολαργού, θα ήμασταν ακόμη σκλαβωμένοι.

Για μια φορά ακόμη το αλαλούμ και η αναποφασιστικότητα, ταλαιπώρησαν χιλιάδες μαθητές και γονείς που κάτω από βροχή και με τα μετεωρολογικά δελτία να δίνουν καταιγίδες, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ασκόπως μέχρι τα σχολεία τους, και στην συνέχεια στον τόπο της παρέλασης περιμένοντας από την αναποφάσιστη δημοτική αρχή να βγάλει μια απόφαση.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος όπως και με τα χιόνια, μετέθεσε τις ευθύνες του στους διευθυντές των σχολείων που αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές τους πήραν εκείνοι τελικά τις αποφάσεις που έπρεπε.

Αλήθεια όταν δεν μπορείς να πάρεις απόφαση για μια απλή παρέλαση, είναι δυνατόν να λάβεις απόφαση να αλλάξεις τις μετακινήσεις στην πόλη σου και να τις κάνεις βιώσιμες; Είναι δυνατόν να πάρεις απόφαση να αλλάξεις το κοστοβόρο σύστημα καθαριότητας; Είναι δυνατόν να συγκρουστείς με συντηρητικές αντιλήψεις και να κάνεις αξιολόγηση των υπηρεσιών σου;

Είναι δυνατόν να τολμήσεις να ασκήσεις πολιτική που θα αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης σου;