Το «μένουμε… Χολαργό!» στη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση


25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2015. 194 χρόνια μετά και 6 πριν τη συμπλήρωση διακοσαετίας, οι Χολαργιώτες, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τίμησαν για μία ακόμη φορά και όπως θα τιμούν πάντοτε, την Ελληνική Επανάσταση του ‘21 και όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας   και   τη   δημιουργία
ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, τίποτα πιο σύνθετο δεν εορτάζεται τούτη τη μέρα, πέρα από αυτό το -διπλό- γεγονός. Ιερείς, Δημοτική Αρχή, Σώματα Ασφαλείας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και απλοί πολίτες, κατέκλυσαν από το πρωί τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, στον οποίο τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Παρουσία του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννη Μπαλάφα, του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνας Γκούμα, του πρώην Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Βασίλη Ξύδη, των πρώην Δημάρχων Χολαργού, Χαράλαμπου Σκούρτη και Δημήτρη Νικολάου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, Μαρία Δημακοπούλου, ανέγνωσε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, ένα λόγο-οδηγό και πυξίδα προς μικρούς και μεγάλους, στην προσπάθεια κατανόησης του μεγαλείου της Ελληνικής Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας και παρά το βροχερόκαιρό, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων και η γεμάτη χαμογελαστά και ευδιάθετα πρόσωπα παρέλαση, από τους Προσκόπους, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και όσα Σχολεία επέλεξαν να παρελάσουν, παρά την απόφαση της τελευταίαςστιγμής για ματαίωση της εκδήλωσης, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το σίγουρο και αυτό που μετράει είναι πως τα παιδιά του Χολαργού γέμισαν ξανά με εθνική υπερηφάνεια, τόσο τον κόσμο που έδωσε το παρών, όσο και τους ίδιους τους τους εαυτούς. Συγχαρητήρια σε όλους και Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!