Το Σάββατο (14/3) τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, της Χολαργιώτισσας Ιωάννας Τσαχτσιρλή


Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Χολαργιώτισσας Ιωάννας Τσαχτσιρλή, με τίτλο «Μαίρα», θα πραγματοποιήσει το απόγευμα (8.30 μ.μ.) του Σαββάτου, 14/3, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος. Τα έργα της κ. Τσαχτσιρλή θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο       του        Δημαρχιακού
Μεγάρου Χολαργού μέχρι τις 25 Μαρτίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ. Η «Μαίρα» ξεκίνησε το ταξίδι της στο Χολαργό, συνεχίζοντας σε Ελευσίνα, Άνδρο, Κολωνάκι, για να επιστρέψει στην πόλη της δημιουργού της, ενώ παράλληλα και κατά διάρκεια της έκθεσης, μέρος της συλλογής ταξιδεύει στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η Ιωάννα Τσαχτσιρλή γεννήθηκε το 1973 στην Ελευσίνα, ενώ εδώ και 20 χρόνια διαμένει και δραστηριοποιείται στο Χολαργό. Την τελευταία πενταετία έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής:

Μάιος 2010: «Έκθεση Ελευσίνιων Ζωγράφων», η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λ. Κανελλόπουλος».

Μάιος 2011: «Προσωπογραφία».

Απρίλιος 2012: «Λεπτομέρειες».

Απρίλιος 2013: «Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη».

Ωστόσο, τα πρώτα βήματά της στη ζωγραφική ξεκίνησαν το 1994, δίπλα στη διακεκριμένη ζωγράφο, Β. Ηλιακοπούλου, η οποία ανακάλυψε το ταλέντο της και στη συνέχεια επιμελήθηκε την πρώτη της συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, το 1996, με θέμα «Μελάνι κάρβουνο».

Από το 1999 έως σήμερα είναι Partner της A&J Design, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός καθηγήτρια σε μαθήματα Διακοσμητικού Σχεδίου και Χρωματολογίας, στο ΙΙΕΚ Δομή.

Έχει ευρεία γνώση στους τομείς Visual Merchandising, Styling βιτρίνας, Οπτικής Επικοινωνίας, Πλαστικής Μακέτας και Ψυχολογίας του Χρώματος, ενώ έχει ασχοληθεί με το Φροντιστήριο Φωτογραφίας, ως Υπεύθυνη Σκηνικών σε Φωτογραφικά Στούντιο.


Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου & Διακόσμηση, στο ΙΙΕΚ Δομή.