8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Δημιουργούνται εστίες λήθης και αναβίωσης της δικτατορίας»


Με αφορμή τη συμπλήρωση 48 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την κατάλυση της δημοκρατίας από τη χούντα των συνταγματαρχών, η παράταξη
«Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού», με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο, Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, εξέδωσε την Τρίτη (21/4) την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα 21η Απριλίου, 48 χρόνια μετά την μαύρη μέρα της κατάλυσης της Δημοκρατίας, της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του περιορισμού της έκφρασης γνώμης  και της απαξίωσης  της ιδιότητας του πολίτη, η δημοκρατία είναι μια έννοια υπό επεξεργασία.

Σήμερα παρά την καθολική απόρριψη της δικτατορίας και της απολυταρχίας ως λύση και διέξοδο στα προβλήματα, βλέπουμε να δημιουργούνται εστίες λήθης και αναβίωσης.

Ακούμε να αμφισβητείται η δημοκρατία μας και οι αξίες της και γινόμαστε μάρτυρες μιας στρεβλής εκμετάλλευσης.

Παρατηρούμε πολιτειακούς παράγοντες να εκμεταλλεύονται για ίδιον όφελος τις δημοκρατικές διαδικασίες και ιδιωτικά συμφέροντα να επιχειρούν την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αυτοί και ένα κράτος ΑΠΩΝ, δίνουν την τροφή της απελπισίας και της αυθόρμητης απερίσκεπτης εκτόνωσης. Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα που πρέπει όλοι οι Έλληνες Πολίτες όχι μόνο να καταδικάσουμε τις εκτροπές, αλλά και να υπερασπιστούμε την διεύρυνση των δημοκρατικών διαδικασιών, την κοινωνική συμμετοχή και την κοινωνικοποίηση και συνευθύνη του εθνικού πλούτου.

Σήμερα είναι η μέρα όπου όλοι Ελληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα κοινά, να ενημερώνονται, να εκφράζονται με θάρρος και να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δημοκρατικό θεσμό για να υπερασπιστούν το κοινό συμφέρον και να κάνουν σωστές επιλογές».