Αφηγηματικό εργαστήρι και βραβεύσεις στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Νεότητος και το Ίδρυμα Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «Διακονία» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου, στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού         Αγίας          Τριάδος
Χολαργού. Σε ένα πρωτότυπο αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού -και όχι μόνο- η συγγραφέας Άννα Ιακώβου αφηγήθηκε τη συγκλονιστική ζωή του νεοφανούς Αγίου του 20ού αιώνα, Γεωργίου Καρσλίδη. Η συγγραφέας -που έχει γράψει το ομώνυμο βιβλίο για παιδιά- παρουσίασε με τρόπο πολύ γλαφυρό ιδιαίτερα τα παιδικά χρόνια του Αγίου στον Πόντο και τη Γεωργία και για πολύ μεγάλη διάρκεια κέρδισε το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και των γονέων και των Κατηχητών, που την παρακολουθούσαν.

Η μορφή του Αγίου, ταπεινή και ανδρεία, γεμάτη αυστηρότητα για τον εαυτό του και επιείκεια για τους άλλους. Η ζωή του, μια συγκλονιστική περιπέτεια, που ξεκινά στην Αργυρούπολη του Πόντου και συνεχίζεται στην Αρμενία και στις παγωμένες κορυφές του Καυκάσου. Από εκεί, το μικρό παιδί από τον Πόντο βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου αργότεραγίνεται και η μοναχική του κουρά. Ακολουθεί η φυλακή, τα βασανιστήρια και η θανατική εκτέλεση, από την οποία σώζεται θαυματουργικά. Φτάνει τελικά στην περιοχή της Δράμας, όπου ιδρύει το περίφημο σήμερα μοναστήρι της Σίψας και γίνεται ο πατέρας, ο παρηγορητής και ο πνευματικός οδηγός των κατατρεγμένων προσφύγων της περιοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και υπέγραψε στα βιβλία τους. Μετά το τέλος του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις του καλλιτεχνικού διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει για την ιεραποστολικήχρονιά 2014-2015 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Οι Άγιοι του 20ού αιώνα μιλούν στα παιδιά και τους νέους του 21ου αιώνα».

Τα παιδιά βράβευσε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος και προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο οποίος μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους τους πατρικούς χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 20ής Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Χολαργού-Αγίας Παρασκευής), π. Νικόλαος Σιάτος, μαζί με τον Υπεύθυνο Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, π. Πέτρο Κανναβό, παρέδωσαν στα παιδιά δωροεπιταγές για προμήθεια παιχνιδιών και βιβλίων.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, βραβεύτηκαν:
  • 13 ατομικά έργα (3 παιδιών προσχολικής ηλικίας, 3 παιδιών Α’ και Β’ Δημοτικού, 3 παιδιών Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού, 4 παιδιών Γυμνασίου).
  • 1 συλλογικό έργο ειδικής κατηγορίας (δημιουργία ψηφιακού δίσκου CD από τα παιδιά).
  • 1 συλλογικό έργο για τη δημιουργία ποιήματος.
  • 3 ομαδικά έργα παιδιών Δημοτικού.
  • 3 ομαδικά έργα παιδιών Γυμνασίου, για τη δημιουργία άλμπουμ και κολάζ.