ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Προτάσεις και διαβούλευση τώρα για την ενδοσχολική βία»

Την έκτακτη σύγκληση της διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης ζητά, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού. Η δημόσια αυτή παρέμβαση του κ. Τίγκα έρχεται με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός του θανάτου του φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου να προτείνει μια σειρά από δράσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας. Αναλυτικά,      η      ανακοίνωση      της
Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, έχει ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ενδοσχολική Βία
Προτάσεις και Διαβούλευση
ΤΩΡΑ

Μετά το τραγικό συμβάν στα Γιάννενα, όπου θρηνήσαμε  το πρώτο θύμα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης από συμφοιτητές του, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με περιστατικά ενδοσχολικής βίας που μπορεί να συμβαίνουν και σε δικά μας σχολεία.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η ενδοσχολική βία που στοχεύει στον εκφοβισμό, εκτός του ότι συνιστά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ατόμου, αποτελεί και ένα πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις και με ορατές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, είναι η παράταξη που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο διαχρονικό πρόβλημα του εκφοβισμού. Θέλοντας να συμβάλουμε αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας προτείνουμε όπως  με την πολύτιμη συνδρομή των ειδικών επιστημόνων, λάβουν χώρα τα παρακάτω:

α. Ψυχοκοινωνική υποστήριξη όσων από τα παιδιά χρειάζονται.
β. Συμβουλευτική ατομική και ομαδική στη Σχολική Κοινότητα.
γ. Σχολές Γονέων με αντικείμενο την αντιμετώπιση της βίας.
δ. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
ε. Ανάδειξη σχέσης αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο άτομο την ψυχική υγεία και τον  κοινωνικό περίγυρο.
στ.Δημιουργία Τοπικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, με πρωτοβουλία του Επικεφαλής της Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα προτείνει στη συνέχεια των προαναφερθέντων την άμεση Έκτακτη Σύγκληση της Διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης.

Προτείνουμε να  συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των Σχολικών Μονάδων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάθε Σχολείου, της Ένωσης Γονέων, των Φορέων της περιοχής μας και οι Δημοτικές Παρατάξεις, με σκοπό την ευρεία συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για πρόληψη και αποφυγή φαινομένων ενδοσχολικής βίας. Αναμένουμε τις αποφάσεις σας.