Αποχή από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τις «8 Προτάσεις»


Για «να μην τρελαθούν τελείως» και «να προστατεύσουν τη διανοητική τους ισορροπία», ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τις 8 Προτάσειςγια το Δήμο Παπάγου-Χολαργού», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλός της, Νίκος Στάππας, με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, γνωστοποιούν πως θα απέχουν από την απογευματινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Οι  δύο  Δημοτικοί
Σύμβουλοι της έκτης σε δύναμη παράταξης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αν και, όπως δηλώνουν, έχουν ολοκληρωμένη και σαφή άποψη επί του εν λόγω θέματος, δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε ιστορίες κομματικής ελληνικής σχιζοφρένειας, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Χάρη Κουγιουμτζόπουλου και Νίκου Στάππα, έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Σε απάντηση της πρόσκλησης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που μας αποστείλατε για σήμερα 24/4 με θέμα «Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος» θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Όπως γνωρίζετε η «Συνεργασία για τις 8Προτάσεις για το Δήμο Παπάγου – Χολαργού» είναι μια ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ παράταξη. Συγκροτήθηκε από μια σύγκλιση πολιτών, γύρω από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προτάσεων προς την τοπική μας κοινωνία και δεν δημιουργήθηκε ούτε από καμία προσωπική φιλοδοξία ενός ανθρώπου, ούτε με καμία εντολή κόμματος για να εκπροσωπηθεί στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο μας.

Ως εκ τούτου οι τοποθετήσεις μας και οι θέσει μας στο δημοτικό συμβούλιο εκπορεύονται αποκλειστικά και μόνο από το πρόγραμμά μας και την εντολή που έχουν πάρει από τους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

Η σημερινή σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μια έντονη οσμή κομματικής αντιπαράθεσης.

Εκείνοι που δέχτηκαν εδώ και πέντε χρόνια σιωπηρά και αδιαμαρτύρητα τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα έρχονται να καταδικάσουν τις ΠΝΠ και να προτείνουν το κλείσιμο των δήμων.

Οι ίδιοι που σε κάθε διαμαρτυρία επικαλούντο την νομιμότητα ως απόλυτη υποχρέωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τώρα έρχονται να μας προτείνουν «ανυπακοή» και παραβιάζοντας τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα, να μην μεταβιβάσουμε σύμφωνα με το νόμο, τα διαθέσιμα του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στον αντίποδα: οι άλλοι, που κατήγγειλαν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, τις ΠΝΠ χαρακτηρίζοντας τις ως πραξικόπημα, έρχονται να μας τις παρουσιάσουν τώρα ως «αναγκαίο κακό».

Αυτοί που ζήταγαν συνεχώς το οριστικό κλείσιμο των δήμων, για να προστατευθεί το Αυτοδιοίκητο, προκειμένου να μην δώσουν οι δήμοι ούτε ευρώ για την εθνική προσπάθεια, τώρα μας λένε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βάλει πλάτη στην εθνική διαπραγμάτευση.

Για να μην τρελαθούμε τελείως και να προστατεύσουμε την διανοητική μας ισορροπία, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα παραστούμε στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο αν και έχουμε ολοκληρωμένη και σαφή άποψη επί του θέματος, αλλά εντελώς προσωπική ο καθένας μας και δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να εμπλακούμε σε ιστορίες κομματικής ελληνικής σχιζοφρένειας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
της Συνεργασίας για τις 8Προτάσεις

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Νίκος Στάππας