ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε Δήμο Αρχιστρατήγων μετονομάζεται ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού!


Ούτε Παπάγου-Χολαργού, ούτε Χολαργού-Παπάγου, ούτε Χολαργού, ούτε Παπάγου. Η διπλή ονομασία που κούρασε και μόνο έριδες δημιούργησε, από το Μάιο του 2010, όταν και ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο το πρόγραμμα «Καλλικράτης», όπως όλα δείχνουν, πρόκειται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Ύστερα από  προσωπική   πρωτοβουλία
του ίδιου του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, στην αυριανή (2/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, έρχεται η οριστική μετονομασία του Δήμου, από Παπάγου-Χολαργού, σε Δήμο Αρχιστρατήγων!

Η νέα ονομασία φέρνει μαζί της την απόλυτη, πια, ενοποίηση των δύο πρώην Δήμων, υπό τη σκέπη μιας «επωνυμίας» απόλυτα αποδεκτής από τους κατοίκους και των δύο περιοχών.

Τόσο το σύμβολο του Χολαργού, ο Περικλής, όσο και του Παπάγου, ο Αλέξανδρος Παπάγος, διετέλεσαν αρχιστράτηγοι της αρχαίας και της νεότερης Ελλάδος, ενώ μέχρι και σήμερα, πολλοί είναι οι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι οποίοι διαμένουν… εντός των τειχών.

Η μετονομασία του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν «εξαφανίζει» τις ονομασίες «Χολαργός» και «Παπάγου», αφού, η περιοχή μεταξύ των οδών Αρκαδίου και Αναστάσεως θα συνεχίσει να ονομάζεται Χολαργός, ενώ εκείνη από Αναστάσεως έως Κατεχάκη, Παπάγου. Αμετάβλητες, ως εκ τούτου, παραμένουν και οι δύο Δημοτικές Κοινότητες, Χολαργού και Παπάγου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια απλή αντικατάσταση του διπλού «Παπάγου-Χολαργού», στο μονό «Αρχιστρατήγων», ώστε ο Δήμος να είναι και τυπικά ενιαίος, διαθέτοντας και ένα σαφώς πιο εύηχοόνομα, όπως είχε δηλώσει και ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, στην αποκλειστική συνέντευξή του στο «μένουμε… Χολαργό!», τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επιπλέον, με τη νέα του ονομασία, ο Δήμος μας ανεβαίνει και στην 49η θέση της αλφαβητικήςλίστας των 325 ελληνικών Δήμων, όταν η σημερινή του είναι η 237η. Η 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λοιπόν, για το 2015, αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται αποκλειστικά, πλέον, στην ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων επί τους θέματος.

Καλό μήνα σε όλους!