Κατά πλειοψηφία ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε εν τέλει το ψήφισμα διαμαρτυρίας που έφερε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής (24/4) η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού. Με 25 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 1 παρών, σε σύνολο 29 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού   πήρε  την  απόφαση
να αντιδράσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων όλων των Δήμων της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά της απόφασης ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου» που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Ζήκας και Ελένη Γεωργακοπούλου, καθώς και ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πορείας Παπάγου-Χολαργού», Νίκος Αποστολόπουλος. Παρών δήλωσε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Χολαργού-Παπάγου», Γιώργος Ρεμούνδος.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η επίσημη τοποθέτηση του επικεφαλής των «Ενεργών Δημοτών Παπάγου-Χολαργού» και πρώην Δημάρχου Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος πήρε σαφή θέση υπέρ της Κυβέρνησης και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προτάσσοντας, όπως τόνισε, το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη αποφυγής μιας στάσης πληρωμών, χωρίς όμως ο ίδιος να παραμείνει στη συνεδρίαση μέχρι τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Στο πλευρό του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου και της πρότασης που η δική του παράταξη έφερε προς ψήφιση, μετά από μερικές σχετικές τροποποιήσεις, τάχθηκαν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού», Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης Παπάγου-Χολαργού», Γιάννης Κεχρής και η επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών Παπάγου-Χολαργού», Χριστίνα Πολυκαλά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν, όπως είχαν ενημερώσει από το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και Νίκος Στάππας, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος της συμπολίτευσης, Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου.