ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Παράβαση καθήκοντος και σοβαρές ποινικές και αστικές ευθύνες για τον Ηλία Αποστολόπουλο»

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, αναφορικά με το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών, εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού και επικεφαλής των «8 Προτάσεων»,                   Χάρης
Κουγιουμτζόπουλος. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος καλεί το Δήμαρχο να του δώσει μία σειρά από απαντήσεις, για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, σύμφωνα με τις «8 Προτάσεις», οι παιδικές χαρές του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, έχει ως εξής:

Πιστοποίηση παιδικών χαρών

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε ο νόμος επιβάλει: τα όργανα των παιδικών χαρών συμπεριλαμβανομένων και αυτών, των παιδικών σταθμών, μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, είτε να έχουν πιστοποιηθεί για την ασφαλή τους λειτουργία, είτε να έχουν ξηλωθεί.

Δυστυχώς όπως καταγγέλλουν και δεκάδες γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές του δήμου μας, τα όργανα και τα δάπεδα, βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, κρύβοντας έναν ανάλογα μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, για την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή η αβελτηρία σας, εκτός του ότι αποτελεί παράβαση καθήκοντος, εγείρει σοβαρότατες ποινικές και αστικές ευθύνες, μα πάνω από όλα, βάζει θέμα ηθικών ευθυνών, καθώς εκθέτει καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανυποψίαστα παιδιά με τραγικές συνέπειες.

Με μια μικρή επίσκεψη που πραγματοποίησα κατόπιν των καταγγελιών από τους γονείς, διαπίστωσα κι εγώ μια απαράδεκτη κατάσταση:

Ξηλωμένα δάπεδα και επικίνδυνες εμφανείς τσιμεντένιες επιφάνειες, σκουριασμένα σίδερα, ξεβιδωμένα και φθαρμένα εξαρτήματα, όργανα εκτός προδιαγραφών, χωρίς τις προβλεπόμενες από τον ΕΛΟΤ αποστάσεις, φθαρμένες ξύλινες επιφάνειες, και βέβαια Παιδικές Χαρές χωρίς το απαραίτητο σήμα πιστοποίηση του Υπουργείου Εσωτερικών που επιβάλει ο νόμος.

Κατόπιν αυτών σας καλώ:

Να μου απαντήσετε γιατί δεν έχουν ξηλωθεί τα ακατάλληλα και επικίνδυνα όργανα.
Να μου παραδώσετε την έκθεση του πρώτου ελέγχου της εταιρείας στην οποία αναθέσατε την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών.
Να μου παραδώσετε την μελέτη επισκευής – αποκατάστασης των παιδικών χαρών (αν υπάρχει).
Να μου γνωστοποιήσετε πότε επιτέλους θα απομακρύνετε ή θα απαλείψετε τις παγίδες θανάτου από τις παιδικές χαρές.

Με τιμή,

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού
Επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις»