Ψηφίσματα και συλλυπητήριες ευχές για το θάνατο του Βασίλη Παπαευθυμίου

Με αφορμή το θάνατο του δεύτερου Κοινοτάρχη στην ιστορία της πρώην Κοινότητας Παπάγου, Βασίλη Παπαευθυμίου, ο οποίος διετέλεσε πρώτος πολίτης της περιοχής των στρατηγών από το 1975 έως το 1978, το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, καθώς και ο Σύλλογος Θεσσαλών       Παπάγου        &
Βορείων Προαστίων, συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος, όπως και να παραστούν σύσσωμοι στην κηδεία του πρώην Κοινοτάρχη Παπάγου.

Τα σχετικά Δελτία Τύπου, έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Την 16η Απριλίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, συνεκλήθη εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απώλειας του πρώην Προέδρου της τ. Κοινότητας Παπάγου Βασίλειου Παπαευθυμίου, Υποπτεράρχου ε.α., Κοινοτάρχη Παπάγου από 01/01/75 έως 31/12/78.

Μετά τη διαπιστωθείσα απαρτία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Οικονόμου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ο πρώην Πρόεδρος της τ. Κοινότητας Παπάγου Βασίλειος Παπαευθυμίου, απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15ης Απριλίου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αφού αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος στην τ. Κοινότητα Παπάγου έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο.

Ο Δήμαρχος εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του μεταστάντος, επεσήμανε τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του Βασιλείου Παπαευθυμίου στα καθημερινά δρώμενα της Κοινότητας Παπάγου και την εν γένει συμβολή του στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. O Δήμαρχος εξέφρασε για την απώλεια του τέως Κοινοτάρχου τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δηλώνοντας εν σώματι ότι το έργο του θα παραμείνει πρότυπο μίμησης για τους νεωτέρους.

Στη συνέχεια, το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

α. να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
β. η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη.
γ. να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εν σώματι στην κηδεία.
δ. να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
ε. να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ  ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του διαπρεπούς και ενεργού μέλους μας συμπατριώτη μας Θεσσαλού, Σεβαστού Πτεράρχου και Ιδιαίτερα διακεκριμένου Κοινοτάρχη Παπάγου Βασιλείου Παπαευθυμίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε να:

Εκφράσει στην οικογένειά  του  τα  ειλικρινή  συλλυπητήριά μας.

Παραστεί όλο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο τελετή.

Καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Ομιλήσει  για  την  προσωπικότητα  του εκλιπόντος Συμπατριώτη μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας.

Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα που θα τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις όσοι συνεργάσθηκαν μαζί του και γνώρισαν την εντιμότητά του, θα τον θυμούνται οι κάτοικοι του Παπάγου για τη μοναδική του παρουσία στα Δημοτικά δρώμενα και το αστείρευτο ενδιαφέρον του για τον τόπο, θα τον θυμόμαστε τέλος όλοι εμείς στο Σύλλογο Θεσσαλών Παπάγου και Βορείων Προαστίων για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειχνε πάντα για το Σύλλογό μας.

Ας είναι «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας