ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ: «Να μην καταθέσετε ούτε ευρώ»


Να μην καταθέσει ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, καλεί το Δήμο Παπάγου-Χολαργού με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ΓυναικώνΧολαργού-Παπάγου.    Παράλληλα,    κάνει
κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του κόσμου στην αποψινή (19:00) συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, με βασικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα-αποθεματικά. Είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού-Παπάγου, έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Όλοι σήμερα Παρασκευή 7 μ.μ. στην Ομόνοια

«Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα-αποθεματικά. Είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες».

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που την έλεγαν αντισυνταγματική όταν την έκανε ο Σαμαράς), υποχρεώνει φορείς του δημοσίου και της τοπικής διοίκησης να καταθέσουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας για να καλυφθούν οι δόσεις προς τους δανειστές.

Βάζουν χέρι στα λιγοστά των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, του πρώην ΟΣΚ, των βρεφονηπιακών σταθμών, των Οργανισμών πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία της καθημερινότητας κάθε γειτονιάς. Αφήνει στους Δήμους διαθέσιμα για 15 μέρες και… βλέπουμε.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ» (ΤΡΟΪΚΑ)

Από τη μια αποφασίζουν εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ, νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται «άδεια ταμεία», για να αρπάξει τα ψίχουλα των αναγκών μας.

Δεκάρα δεν δίνουν για τις ανάγκες μας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν «είχε» για να παρέχει επίδομα σε όλους τους ανέργους. Tώρα, σε μια μέρα, βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, πέρα από τα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το «πατριωτικό του καθήκον».

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία. Πρέπει να καταδικαστούν. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού.

Μας καλούν να δεχτούμε να ζούμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Θα υποταχτούμε;

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της.

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.
  • Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Απαιτούμε από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού να μην καταθέσει ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.
  • Να συμπορευτεί στη γενικότερη διεκδίκηση να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».
  • Να σταματήσουμε την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!