Συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών στο συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων


Με βασικό σύνθημα «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, 23 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος,  με
διοργανωτή το Π.Α.ΜΕ. και τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού-Παπάγου. Η συγκέντρωση, που θα έχει τη μορφή συλλαλητηρίου προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα τελευταία περιστατικά με τους μαζικούς πνιγμούς των μεταναστών και προσφύγων, στην περιοχή της Μεσογείου. Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού-Παπάγου, έχει ως εξής:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Όλοι σήμερα Πέμπτη 7 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αφού έκαναν τις χώρες τους σφαγεία, μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε τάφο των κυνηγημένων.

Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών για τους μετανάστες!!!

Καταγγέλλουμε ότι η νέα εκατόμβη νεκρών μεταναστών συνιστά εγκληματική ενέργεια εκ μέρους του ιμπεριαλισμού (ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ), που υποκριτικά χύνει κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν παίρνει μέτρα. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται όμηροι στα νύχια του. Οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν ανθρώπους – θύματα των πολιτικών και των πολέμων τους – ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΕΕ που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, η οποία θέλει τη μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη ψυχών».

Απαιτούμε:

1. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

2. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.

3. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που εγκλωβίζουν ανθρώπους στη χώρα μας.

4. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.

5. Ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

6. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

7. Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξε και σειρά άλλων τραγικών περιστατικών.

«Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός».