ΤΙΓΚΑΣ: «Ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης των ζώων»


Το δικό του μήνυμα έστειλε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4), ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, έχει ως εξής: «Στις 4 Απριλίου κάθε χρόνο, αρχίζοντας από το 2010, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Με την συνδρομή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δείξουμε το καλό μας

πρόσωπο, εκείνο της φιλοζωίας και της ανοχής, το πρόσωπο της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης προς όλους τους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο. Όλοι μαζί σίγουρα μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη.

Σε στενή συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία μπορούμε να εφαρμόζουμε προγράμματα προστασίας αδέσποτων ζώων, προγράμματα ουσιαστικής βοήθειας προς τα ζώα αυτά, που τόσο τη χρειάζονται. Πέραν της αγάπης και της ευαισθησίας για τα αδέσποτα, θα πρέπει να θυμόμαστε  και τις ακόλουθες πέντε δράσεις: Περισυλλέγουμε – Στειρώνουμε – Εμβολιάζουμε – Θεραπεύουμε – Επανατοποθετούμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια την ευαισθησία της τόσο προς τα ζώα και τους φιλόζωους, όσο και προς  εκείνους από τους συνανθρώπους μας που για οποιοδήποτε λόγο φοβούνται τα ζώα. Είναι εξ άλλου πολύ πρόσφατη η εκστρατεία που κάναμε για τα περιττώματα των ζώων, στο πλαίσιο κινητοποίησης για το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Αδέσποτα Ζώα θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην εκστρατεία ενάντια στην κακοποίηση των ζώων αυτών. Υπάρχουν πολλές μορφές κακοποίησης και εμείς είμαστε σταθερά απέναντι από κάθε μορφή. Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε δυναμική εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα και πιστεύουμε ότι δίπλα σε κάθε αδέσποτο ζώο μπορεί και πρέπει να βρεθεί ένας πολιτισμένος άνθρωπος».