ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΓΚΑ: «Δεν έχεις δικαίωμα να συκοφαντείς, ζήτα δημόσια συγγνώμη»


Σκληρή απάντηση προς τον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, συνοδευόμενη μάλιστα από επίσημα έγγραφα-ντοκουμέντα, εξέδωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, αναφορικά με τα ερωτήματα που από το βράδυ της Δευτέρας έθεσε προς το Δήμαρχο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου. Ο κ. Αποστολόπουλος στην ουσία χαρακτηρίζει συκοφάντηκαι αδιάβαστο τον κ. Τίγκα, δίνοντας ταυτόχρονα στη δημοσιότητα, τόσο το έγγραφο με την αίτηση του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την κατ’ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων από το Χρήστο Πετράκη, όσο και το αντίστοιχο έγγραφο με την  απόφαση  της  χορήγησης  της
σχετικής άδειας, ύστερα από εντολή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Παράλληλα, ο Ηλίας Αποστολόπουλος τονίζει πως από την κίνηση του υπηρεσιακού οχήματος προς τη Χαλκιδική δεν προήλθε καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, αφού τα έξοδαβενζίνης και διοδίων καλύφθηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο, όπως και τα έξοδα παραμονής του Χρήστου Πετράκη στην πόλη της Μακεδονίας, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Τέλος, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού ζητά από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης τη δήλωση δημόσιας συγγνώμης, τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς τον κ. Πετράκη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ηλία Αποστολόπουλου, καθώς και τα επισυναπτόμενα δημόσια έγγραφα, έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Χολαργός, 26 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Τίγκα είσαστε αδιάβαστος
Δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά ο Δήμος

Κύριε Τίγκα,

Δεν περίμενα με τίποτα να είσαστε τόσο «αδιάβαστος» σχετικά με τη μετάβαση υπηρεσιακού οχήματος εκτός ορίων του Δήμου και Νομού και την κατ’ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακού οχήματος, πόσο μάλιστα όταν είσαστε επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά ακόμα περισσότερο όταν κατέχετε και τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πεντέλης.

Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι κατατέθηκε και εγκρίθηκεέγκαιρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η κίνηση υπηρεσιακού οχήματος στη Χαλκιδική (αριθ. πρωτ. 33527/18347 έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, όπου σύμφωνα με την τελευταία παράγραφο αυτής επιτρέπεται η οδήγηση από αυτούς στους οποίους έχει δοθεί έγκριση).

Επίσης σας επισυνάπτω το σχετικό αίτημα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (αρ. πρωτ. 8259 – 29/4/2015) και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για κατ’ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων από πρόσωπα που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού (αρ. πρωτ. 33533/18352 – 6/5/2015) σύμφωνα με την οποία ο κ. Πετράκης, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σύμφωνα με την υπ. 148/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είχε έγκριση για την οδήγηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

Σας ενημερώνω επιπλέον ότι από τη συγκεκριμένη κίνηση του υπηρεσιακού οχήματος δεν προήλθε καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, αφού τα έξοδα βενζίνης και διοδίων καλύφθηκαν από εμένα προσωπικά. Και όπως θα γνωρίζετε πιστεύω, δεν διαθέτω προσωπικό οδηγό παρόλο που δικαιούμαι, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Όσον αφορά στα έξοδα παραμονής του κ. Πετράκη, καλύφθηκαν αποκλειστικά από το ίδιο.

Κύριε Τίγκα,

Ο Δήμος μας είχε ισχυρή παρουσία στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και σύμφωνα πάντα με την
απόφαση 98/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο συγκεκριμένο συνέδριο δε, υπήρχαν εκατοντάδες δημαρχιακά αυτοκίνητα.

Κατόπιν αυτών, φρονώ πως οφείλετε μια δημόσια συγνώμη τόσο σε εμένα, όσο και στον κ. Πετράκη. Δεν έχετε δικαίωμα να συκοφαντείτε κανέναν λόγω της άγνοιάς σας.

Παρόλα αυτά, εάν έχετε στοιχεία για όσα γράφετε παρακαλώ να τα καταθέσετε στον εισαγγελέα ή στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος


Αίτημα Δήμου προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Έγκριση για κίνηση υπηρεσιακού οχήματος στη Χαλκιδική
Έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος από πρόσωπα που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού (σελ. 1)

Έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος από πρόσωπα που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού (σελ. 2)