ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Συμπαραστάτες του Δήμου στη διαχείριση των απορριμμάτων»


Την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση ομάδας έργου, με σκοπό την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφερειακής Αρχής, χαιρετίζει με σημερινή (22/5) του ανακοίνωση το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου. Τα μέλη της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως ο Δήμος θα τους βρει θερμούς συμπαραστάτες στο έργο αυτό, ενώ παράλληλα καλούν όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν ενεργά και ουσιαστικά      προς      αυτή       την
κατεύθυνση. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών έχει ως εξής:

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22 Μαΐου 2015

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση ομάδας έργου με σκοπό την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφερειακής αρχής.

Ως δημοτική παράταξη έγκαιρα είχαμε θέσει, από την προεκλογική περίοδο, τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του έργου αυτού διοργανώνοντας σχετική ημερίδα και παρουσίαση της πρότασής μας για το Δήμο μας και εκδίδοντας φύλλο της εφημερίδας μας αφιερωμένο μόνο στο θέμα αυτό.

Η κατάσταση στην Αττική είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους:
  • ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων -είτε αστικών, είτε βιομηχανικών- που συντελεί σε υγειονομική και περιβαλλοντική καταστροφή,
  • υψηλά πρόστιμα από την Ε.Ε. για τη μη συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες,
  • επιβάρυνση των πολιτών με συνεχώς αυξανόμενα δημοτικά τέλη, και
  • η ανακύκλωση σε απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τον προηγούμενο έτος κυμάνθηκε στο 2,5%, οδηγήθηκαν δε για ταφή πάνω από το 83% των σκουπιδιών.

Ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων θα δώσει τη δυνατότητα διαλογής του μεγαλύτερου μέρους των ανακτήσιμων υλικών στην πηγή, δηλαδή στα όρια του Δήμου μας, συμβάλλοντας έτσι
  • στη δημιουργία θέσεων εργασίας,
  • στη μείωση της ποσότητας των μεταφερόμενων εκτός Δήμου σκουπιδιών,
  • στον έλεγχο των αποφάσεων σχετικά με τα κόστη-δημοτικά τέλη, τα οφέλη-τέλος ανακύκλωσης, και τους χρηματοδοτικούς πόρους- ΕΣΠΑ, πράσινο ταμείο, κλπ.

και κυρίως τη διαχείρισή τους με ορθολογικά και διαφανή κριτήρια από δημόσιο φορέα, τον Δήμο μας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σκουπίδια είναι δικά μας, δεν θα πάνε στην αυλή κάποιου άλλου και ότι το όφελος ή η επιβάρυνση από τον τρόπο που τα διαχειριζόμαστε μας αφορά.

Δηλώνουμε ότι ο Δήμος θα μας βρει θερμούς συμπαραστάτες στο έργο αυτό και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν ενεργά και ουσιαστικά.

Προσωρινό Συντονιστικό ΔΠΧΠ