«Κούπα στο Νταμ(ΑΡΗ) κιτρινόμαυρε θεέ!»


Εντάξει, μπορεί να απομένει μία εβδομάδα για να δούμε αν θα… δούμε -και- κούπα, αυτό πάντως που είδαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν την Κυριακή (3/5) στο Νταμάρι, ήταν την -και μαθηματικά- άνοδο του ΑΠΟ Άρη Χολαργού στη Β’ ΕΠΣΑ! Αυτό που φαινόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και ξεκίνησε ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος        της         Γ’
κατηγορίας της Αθήνας και για το οποίο ο Χρήστος Βλάχος και οι ποδοσφαιριστές του πάλεψαν δίνοντας όλο τους τον εαυτό, έγινε εν τέλει πραγματικότητα. Ο ΑΠΟ Άρης Χολαργού γιορτάζει πλέον την άνοδό του στη Β’ κατηγορία, μία μάλιστα αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με το 3-2 επί της συνδιεκδικήτριας της ανόδου, Νέας Σμύρνης, η ομάδα της πόλης μας αποσπάστηκε κατά 9 βαθμούς από την τέταρτη θέση και κατά 7 από την τρίτη, με την απαιτούμενη διαφορά της δεύτερης με την τρίτη θέση για την απ’ ευθείας άνοδο του δεύτερου, να είναι οι τουλάχιστον 4 βαθμοί.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο ο Μπάμπης Καραθανάσης στο 35’ και ο Γιώργος Ιωαννίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 42’ γύρισαν το παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους», πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου.

Με το ξεκίνημα (46’) του δεύτερου μέρους ο Άρης έφτασε στο 3-1 με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κώστα Μπαλαχτσή, για να μειώσουν στο τελικό 3-2 οι παίκτες της Νέας Σμύρνης στο 73ο λεπτό, χωρίς να αλλάξει κάτι στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά του Χρήστου Βλάχου κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος, παρ’ ότι από το 66’ αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στο Γιάννη Παπαλουκά. Αντιθέτως, την ποινή του εξέτισε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος θα δώσει κανονικά το παρών στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άτταλο.

Ο αγώνας αυτός είναι που θα κρίνει και τον πρωταθλητή του 3ου ομίλου της Γ’ ΕΠΣΑ, με τον Άρη να χρειάζεται αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. Με το σφύριγμα της λήξης της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Νταμάρι, αυτό που ακολούθησε ήταν κάτι το μοναδικό.

Ήταν κάτι που το άξιζαν και με το παραπάνω τα παιδιά του συλλόγου και ο κόσμος που τους συμπαραστάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με το Β’ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού να είναι το γήπεδο με το μεγαλύτερο μέσο όρο προσέλευσης κόσμου, σε ολόκληρη τη Γ’ κατηγορία της Αθήνας.

Ο φωτογραφικός φακός του «μένουμε… Χολαργό!» κάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα τις μοναδικές αυτές στιγμές, με τον αρχιτέκτονα του θριάμβου και προπονητή του ΑΠΟ Άρη, Χρήστο Βλάχο, να αφιερώνει μέσω του blog όλων των Χολαργιωτών την τεράστια αυτή επιτυχία στην ψυχή της ομάδας, το Σίμο Δελιανίδη. «Θεωρώ πως τα παιδιά πέτυχαν έναν άθλο φέτος, καθώς, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας τους, ποδοσφαιρικά αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ώριμα. Τους αξίζει και με το παραπάνω ένα μεγάλο μπράβο, κυρίως για τις θυσίες που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα αυτή ήταν και είναι πραγματικά η δεύτερη οικογένειά μου και επειδή πρέπει να τιμούμε και τους αφανείς ήρωες μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σίμο Δελιανίδη, στον οποίο και αφιερώνω την επιτυχία αυτή».

Τα συγχαρητήριά του προς το σύλλογο του ΑΠΟ Άρη Χολαργού εξέφρασε και ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος. Μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει: «Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού χαίρεται και γιορτάζει για άλλο ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο αυτή τη φορά έρχεται απ’ το χώρο του ποδοσφαίρου. Με αισθήματα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας συγχαίρω θερμά τους αθλητές, τον προπονητή, τη διοίκηση και όλους όσοι συνέβαλλαν στην άνοδο της ομάδας του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Άρη Χολαργού στη Β’ κατηγορία ΕΠΣ Αθηνών. Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες. Επιτυχίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό της πόλης μας».

Στο ιστορικό, όπως αποδείχτηκε, ματς απέναντι στη Νέα Σμύρνη, για τον Άρη Χολαργού αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Κατσίκας, Φίλιππος Κρίνης, Κώστας Μιχαηλίδης, Νίκος Πλυτάς, Άγγελος Καραβοκύρης, Άγγελος Παπαλουκάς, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Μπαλαχτσής, Ιάσονας Κρίνης, Γιώργος Τσίρος, Μπάμπης Καραθανάσης, ενώ ως αλλαγή, οι Θέμης Ψάλλας, Γιάννης Παπαλουκάςκαι Βασίλης Μπεγκάι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)
1) Άτταλος 62 (51-13)
2) Άρης Χολαργού 61 (48-12)
3) Χαλκηδονικός 54 (58-20)
4) Νέα Σμύρνη 52 (51-26)
5) Άρης Βύρωνα 47 (57-22)
6) Υμηττός 44 (31-24)
7) Νίκη Αλίμου 34 (27-28)
8) Κηφισιά 2010 32 (27-27)
9) Βύρωνας 32 (39-31)
10) Θύελλα Περιστερίου 20 (17-47)
11) ΑΟ Κωφών 17 (26-70)
12) Μαρούσι 14 (24-47)
13) Φοίνικας Καλλιθέας 13 (14-56)
14) Ιεράπολη 9 (19-66)