Σύσκεψη για τον Υμηττό με πρωτοβουλία Αποστολόπουλου


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή (22/5) το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Τσοχαλής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αρβανίτη και Αυγουρόπουλος,  ο Δημοτικός
Σύμβουλος κ. Ζήκας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Πράσινος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΑΤ Παπάγου κ. Οικονόμου, ο Διοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ζαγγανάς, ο Εκπρόσωπος του ΣΠΑΥ κ. Καλύβας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Παπάγου-Χολαργού κ. Αυγουστάκης, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Βασσάλου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Τράκας, ο επικεφαλής της ΔΑΠΑΧΟ κ. Στογιάννης και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΠΒΑΤΥ κ. Τσιγκρέλης.

Όλοι αναγνώρισαν τη σημασία λειτουργίας του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου, αποδίδοντας τα εύσημα στο Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς σε μια κοινή σύσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού ανέλυσε τις ενέργειες προετοιμασίας που έχουν ήδη γίνει από το Δήμο για την πρόληψη των πυρκαγιών, παρουσιάστηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών και παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του αλλά και την εμπιστοσύνη του στην εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού, για τις προσπάθειες που αυτή καταβάλει για την προστασία του Υμηττού.

Επιπλέον, αναδείχτηκε το ζήτημα καθαρισμού των δασικών δρόμων και μονοπατιών του Υμηττού, μετά τη δυσκολία του ΣΠΑΥ να ανταποκριθεί εγκαίρως στις σχετικές εργασίες, καθώς και η ανάγκη τοποθέτησης δύο (2) πυροφυλακίων για την καλύτερη επιτήρηση του βουνού, ιδιαίτερα δε του βορειανατολικού του μέρους.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σχεδιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Δήμου για την πρόληψη των πυρκαγιών, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας της ΔΑΠΑΧΟ, το τριήμερο 5-7 Ιουνίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).