Και επίσημα επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (6/5) ο -επίσης- επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου και πρώην Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης. Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο απένειμε την τιμή αυτή στον κ. Ξύδη, ο
οποίος διετέλεσε συνολικά 20 χρόνια ως Δήμαρχος, πρώτα του πρώην Δήμου Παπάγου και στη συνέχεια του «καλλικρατικού» Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
οποίος διετέλεσε συνολικά 20 χρόνια ως Δήμαρχος, πρώτα του πρώην Δήμου Παπάγου και στη συνέχεια του «καλλικρατικού» Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Το εγκώμιο του κ. Ξύδη, πέραν του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, έπλεξαν στις ομιλίες τους όλοι εκείνοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που, ο καθένας με το δικό του ρόλο και από το δικό του μετερίζι, βοήθησαν τον πρώην Δήμαρχο στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του, είτε στου Παπάγου το 1994, το 1998, το 2002 και το 2006, είτε σε Χολαργό και Παπάγου το 2010 και συγκεκριμένα οι Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, Κατερίνα Φασούλη, Χριστίνα Πολυκαλά, Χρύσα Παρίση, Βίκυ Νικάκη, Ειρήνη Βεντουζά, Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, Βιβή Μπουφούνου, Μιμή Ρουφογάλη και Μαρία Δημητριάδου.
Βέβαια, από το περιεχόμενο των ομιλιών μπορούσε εύκολα κάποιος να μπερδευτεί για το εάν πρόκειται για συζήτηση θέματος σε Δημοτικό Συμβούλιο ή για εκφώνηση επικήδειων σε Εκκλησία (ζωή να έχει ο άνθρωπος), αφού τα πολλά «ήταν» και τα πολλά «υπήρξε», σε συνδυασμό με αναφορές στο χαρακτήρα και τις κοινές… καταβολές και αναμνήσεις ετών, παρέπεμπαν αναμφίβολα σε άλλες καταστάσεις.
Να σημειωθεί πως, μπορεί το θέμα να ψηφίστηκε ομόφωνα, ωστόσο από την ψηφοφορία απείχε η Λαϊκή Συσπείρωση Χολαργού-Παπάγου, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με το Δημοτικό της Σύμβουλο, Γιώργο Ρεμούνδο, να δηλώνει αντίθετος σε εκδηλώσεις τιμής προς Δημάρχους που στήριξαν με τον τρόπο τους αντιλαϊκές πολιτικές.
Απόντες από τη συζήτηση του θέματος ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Δεμέστιχας, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, Περικλής Ζήκας, Ελένη Γεωργακοπούλου, Γιάννης Κεχρής, Δημήτρης Τούτουζας, Νίκος Αποστολόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Νικολάου.
Από εκεί και πέρα, κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το θέμα της απ’ ευθείας ανάθεσης στον Κώστα Σπυριούνη της φιλοτέχνησης των πορτρέτων, τόσο του Βασίλη Ξύδη, όσο και του τελευταίου Δημάρχου Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου. Μια απ’ ευθείας ανάθεση που θα κοστίσει στο Δήμο 5.000 ευρώ, παρ’ ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε την τελευταία στιγμή προσφορά και από έτερο ζωγράφο, της τάξης των 3.500 ευρώ.
Να τονίσουμε τέλος πως, ακριβώς επειδή το Δημαρχιακό Μέγαροβρίσκεται στο Χολαργό, στην έδρα δηλαδή του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, είναι τοποθετημένα σε αυτό τα πορτρέτα των πρώην Δημάρχων του Χολαργού και μόνο. Τα αντίστοιχα των πρώην Δημάρχων Παπάγου, βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου και έδρα της ομώνυμης Δημοτικής Κοινότητας.
Τα πορτρέτα όσων διετέλεσαν, διατελούν και θα διατελέσουν Δήμαρχοι του ενιαίου Δήμου, θα τοποθετηθούν εκ των πραγμάτων και αυτά στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, από τη στιγμή που εκεί βρίσκεται η βάση και η έδρα του «καλλικρατικού» Δήμου.
