«Θεμελιώθηκε» το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού!


Ένα χρόνο ακριβώς μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (25/5) η τελετή θεμελίωσης του 1ου Τριθέσιου Νηπιαγωγείου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, επί της οδού Φειδίου 12. Τον αγιασμό του χώρου τέλεσε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας          Φανερωμένης
Χολαργού, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού, Χαράλαμπος Σκούρτης, ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου, ο ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», Ηρακλής Ζώταλης, η επιβλέπουσα του έργου, Ελένη Μίχα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπάγου-Χολαργού, διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προηγούμενους Δημάρχους, κ.κ. Σκούρτη, Νικολάου και Ξύδη, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να καταστεί εφικτή η δημιουργία του Νηπιαγωγείου.

Επίσης, ευχαρίστησε την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 1.351.000,00€, κάνοντας έτσι ένα μακροχρόνιο όνειρο, πραγματικότητα.

Τόνισε δε, ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, να κατασκευάζονται και να λειτουργούν νέα σχολεία και να γίνονται έργα που υπηρετούν την παιδεία, αναφέροντας τα λόγια του Αδαμάντιου Κοραή ότι «πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στη άμμο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή είναι συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για έργα ουσίας, για έργα με γνώμονα την πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. Έργα που απευθύνονται στα παιδιά και για τα οποία ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με αμέριστη αγάπη και φροντίδα, ώστε να έχουν αυτά που τους αξίζουν.