ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απάντηση του Ηλία Αποστολόπουλου στην επιστολή της ΠΕΓ για τη Γιόγκα


Μετά τη δημοσίευση της επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων προς το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, την οποία εξασφάλισε και δημοσίευσε την Τρίτη (23/6) αποκλειστικά το «μένουμε… Χολαργό!», σειρά σήμερα Τετάρτη (24/6) έχει η δημοσίευση της απάντησης του Δημάρχου προς την ΠΕΓ, την οποία επίσης θα διαβάσετε αποκλειστικά και μόνο στο «μένουμε… Χολαργό!». Στην επιστολή του, ο Ηλίας Αποστολόπουλος επισημαίνει προς τον Πρόεδρο της ΠΕΓ, Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου, ότι το διήμερο αφιέρωμα στη Γιόγκα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  (27-28/6),  το  οποίο  θα
πραγματοποιηθεί εντός του Μεγάλου ΠάρκουΠαπάγου, δεν διοργανώνεται από το Δήμο, αλλά πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία δημοτών και κατοίκων του Χολαργού και του Παπάγου.

Ουσιαστικά, από την εν λόγω απαντητική επιστολή δεν προκύπτει κάτι νεότερο, αφού ήταν εξ αρχής γνωστό πως ο διοργανωτής του διημέρου της Γιόγκα δεν είναι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς ο Ηλίας Αποστολόπουλος παραδέχεται ότι έδωσε την άδεια για την εξάσκηση της Γιόγκα σε δημοτικό χώρο. Μην ξεχνάμε πως ο κοινόχρηστος χώρος του Μεγάλου Πάρκου δεν παύει να ανήκει στο Δήμο και να αποτελεί δημόσιο χώρο, στον οποίο για να λάβει χώρα η οποιαδήποτε συλλογική δράση, απαιτείται ειδική άδεια από τη Δημοτική Αρχή.

«Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν θα προέβαινε σε καμία ενέργεια η οποία θα έθιγε την Εκκλησία μας» τονίζει στο κλείσιμο της επιστολής του ο Δήμαρχος, είτε άθελά του όμως, είτε εις πλήρη γνώση του, τουλάχιστον την Εκκλησία την έθιξε, αφού το «διοργανώνω» από το «αδειοδοτώ» μπορεί τυπικά να διαφέρουν, ουσιαστικά όμως αποτελούν το ίδιο πράγμα, όταν αναφερόμαστε σε δημόσιο χώρο. Διότι και οίκους ανοχής μπορεί να αδειοδοτήσει ένας Δήμος, όχι όμως εντός του Μεγάλου Πάρκου ή σε κάποια πλατεία, αλλά σε ιδιωτικό, προφανώς, χώρο.

Αναλυτικά, η απαντητική επιστολή του Ηλία Αποστολόπουλου έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χολαργός, 23 Ιουνίου 2015
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αριθ. Πρωτ. 14586
ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Γραφείο: Δημάρχου
ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ένωση Γονέων
για την προστασία του Ελληνορθοδόξου
Πολιτισμού της Οικογένειας και του ατόμου
ΥΠΟΨΗ: κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου
Ταχ. Διεύθυνση: Περικλέους 55, Χολαργός
Ταχ/κός Κώδικας: 15561
Ηλεκτρ. Διεύθυνση: www.dpapxol.gov.gr
Ηλεκτρ. Ταχ/μείο: info@dpapxol.gov.gr             
Πληροφορίες: Ν. Ζιαμπάρα
Τηλέφωνο: 213 2002830
Φαξ: 210 6513840

Αξιότιμε κύριε Παπαχριστοδούλου,

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια όσον αφορά στο Δήμο μας και στο έργο που επιτελούμε, το οποίο έχει επίκεντρο τους κατοίκους της πόλης μας.

Όσον αφορά στο θέμα της εκδήλωσης «YOGA» το Σάββατο 27 και τη Κυριακή 28 Ιουνίου στο Δημοτικό Πάρκο, σας ενημερώνω ότι δεν διοργανώνεται από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία δημοτών και κατοίκων της πόλης μας. Επίσης σας ενημερώνω ότι δεν έχει τοποθετηθεί καμιά αφίσα προς το παρόν στο Δήμο μας για την εν λόγω δράση, παρά μόνο έχει ανακοινωθεί μέσω διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν θα προέβαινε σε καμία ενέργεια η οποία θα έθιγε την Εκκλησία μας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος