«Ἐγένετο τό Πνευματικόν Κέντρον τής Ἐνορίας ταύτης»


Παρουσία του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτη (του και εκπροσώπου του απουσιάζοντα στο εξωτερικό Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, κ. Ιερωνύμου), του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Παπάγου-Ψυχικού), π. Νεκταρίου Τσολίδη, του Διευθυντή      του        Γραφείου
Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, π. Συμεών Βενετσιάνου, του Γραμματέα της Κ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Χολαργού-Αγίας Παρασκευής) και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, π. Συμεών Καλοπαναγιώτη, του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και του Επιτίμου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Βασίλη Ξύδη, τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (27/6) ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

Σε μία κατάμεστηκαι περικαλλή αίθουσα υπογείως του κυρίως Ναού, εκεί όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια βρισκόταν ο προσωρινός Ναός της Αγίας Ειρήνης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων, για να ακολουθήσουν οι τιμητικές βραβεύσεις όλων εκείνων που βοήθησαν για να αποπερατωθεί ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα προσφέρει πολλά στο πνευματικό έργο ολόκληρης της ενορίας.

Από τον ίδιο το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, τιμήθηκαν κατά σειρά ο Πρωτοσύγκελος, π. Συμεών Βολιώτης, ο μακαριστός εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, π. Γεώργιος Πλατής, ο οποίος διακόνησε στην ενορία επί τριάντα έτη, θέτοντας τις βάσεις για τη σημερινή μεγαλοπρεπή εικόνα του νεόδμητου Ναού, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνουν τα συγκινημένα μέλη της οικογένειάς του, οι σημερινοί εφημέριοι της ενορίας, π. Αλέξιος Γιαννιός και π. Παύλος Μαρκαντώνης, καθώς και ο μέγας ευεργέτης, δικηγόρος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου, Κωνσταντίνος Παπαδογεωργόπουλος, με δαπάνες του οποίου και της οικογένειάς του αποπερατώθηκε το έργο της κατασκευής του νέου Πνευματικού Κέντρου.

Το «μένουμε… Χολαργό!» ήταν παρών στην εκδήλωση και σας μεταφέρει τριάντα ξεχωριστά και αποκλειστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από μια σημαντική μέρα για την περιοχή του Παπάγου, καθώς και για ολόκληρη την τοπική Εκκλησία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.