Καταγγελία αναγνώστη για την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως


Νέα καταγγελία λάβαμε στο «μένουμε… Χολαργό!» από κάτοικο του Δήμου μας, αυτή τη φορά για την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Χολαργό. Η Α-Μ. Δ. επισημαίνει μέσω του πρώτου δημοσιογραφικού Μέσου της πόλης την άσχημηκατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του τέρματος των λεωφορείων του Χολαργού, στο   τέλος    της    οδού    17ης
Νοεμβρίου. Η κάτοικος Χολαργού και αναγνώστριά μας τονίζει πως η σημερινή εικόνα της εν λόγω πλατείας χαρακτηρίζεται από πλήρη εγκατάλειψη, με το κεντρικό σιντριβάνι να βρίσκεται εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας και με τους εσωτερικούς μηχανισμούς του να αποτελούν πηγή κινδύνωνκυρίως για τα μικρά παιδιά. Επιπλέον, η Α-Μ. Δ. καταγγέλλει την ύπαρξη σκουριασμένων φρεατίων ρεύματος και την άσχημη κατάσταση του αμφιθεάτρου της πλατείας, από τις τσιμεντένιες εξέδρες του οποίου εξέχουν σίδερα από τα μπετά.

Το «μένουμε… Χολαργό!» βρέθηκε άμεσα στην πλατεία, φωτογράφισε όλα όσα κατήγγειλε η αναγνώστριά του, τα οποία μπορείτε να δείτε και ιδίοις όμμασι από το αποκλειστικόφωτογραφικό ρεπορτάζ. Η άσχημη κατάσταση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως είναι γνωστή στους περισσότερους Χολαργιώτες.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως ήδη από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου (Ξύδη), έχει δρομολογηθεί η ολικήανάπλαση της πλατείας, έργο που συμπεριλαμβάνει και την ταυτόχρονη ανάπλαση-αξιοποίηση του ακριβώς απέναντι πευκόφυτου πάρκου (ή αλλιώς πλατεία Ευρώπης).

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίαςτου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Χριστίνα Βασσάλου, έγινε γνωστό πως μπορεί οι αναπλάσεις αυτές να βρίσκονται στο γενικότερο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ωστόσο μετά την αναδιάρθρωση του εν λόγω προγράμματος, τα σχετικά έργα στο Χολαργό μπορεί και να καθυστερήσουν.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος μέχρι τότε μπορεί να επεμβαίνει στην πλατεία και να διορθώνει τυχόν ατέλειες, όπως έκανε πρόσφατα με την παιδική χαρά που βρίσκεται στο σημείο.

Πέρα από την παιδική χαρά, όμως, η εικόνα του εγκαταλειμμένου σιντριβανιού και των φθαρμένων τσιμεντένιων επιφανειών της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως δεν αρμόζει στην αισθητική του Χολαργού και πρωτίστως συνεχίζει να αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο για κάθε διερχόμενο και φυσικά τα μικρά παιδιά. Ένα «σουλούπωμα» λοιπόν του χώρου, έστω και προσωρινό, επιβάλλεται, όχι επειδή το ζητά ένας κάτοικος ή ένα δημοσιογραφικό Μέσο, αλλά επειδή το επιτάσσει η κοινή λογική.