Ξανά στου Παπάγου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!


Από την τελετή των θυρανοιξίων του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου,
στις 2/11/11. Διακρίνονται από αριστερά οι Μανώλης Χάλκος,
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, π. Αλέξιος Γιαννιός.
Τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου (Καρναβία 10α) θα τελέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (λόγω βεβαρημένου προγράμματος), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος. Σε μια λαμπρή εκδήλωση, το επόμενο Σάββατο,    27     Ιουνίου,    θα
εγκαινιαστεί ο ισόγειος χώρος του Ιερού Ναού, που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο προσωρινός Ναός της Αγίας Ειρήνης, ο οποίος πλέον έχει μετατραπεί σε μία άρτια πολυλειτουργική αίθουσα πνευματικών συναθροίσεων.

Πέρα από την τελετή των εγκαινίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, θα υπάρξουν και ειδικές τιμητικές βραβεύσεις, τόσο προς το χορηγό του Πνευματικού Κέντρου, όσο και προς τους δύο εφημέριους του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, τις οποίες θα απονείμει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν ο Δικηγόρος ε.τ., πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου, Κωνσταντίνος Παπαδογεωργόπουλος, ο οποίος ανέλαβε με δικά του έξοδα τη διαμόρφωση του νέου Πνευματικού Κέντρου, όσο και οι εφημέριοι, π. Αλέξιος Γιαννιός και π. Παύλος Μαρκαντώνης, για όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στην ενορία του Παπάγου.

Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί και στην οικογένεια του μακαριστού π. Γεωργίου Πλατή, ο οποίος διακόνησε επί τριάντα έτη στον Άγιο Γεώργιο Παπάγου, θέτοντας τις βάσεις για τη σημερινή μεγαλοπρεπή εικόνα του Ναού της περιοχής των στρατηγών.