ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ της ΔΑΠΑΧΟ μόνο στο «μένουμε… Χολαργό!»


Το «μένουμε… Χολαργό!» ήταν το μοναδικό δημοσιογραφικόΜέσο της περιοχής που από το μεσημέρι της Παρασκευής (17/7) και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (18/7), με αποκλειστικό ρεπορτάζ και μοναδικές φωτογραφίες, σας κράτησε ενήμερους για όλα όσα συνέβησαν στον  Υμηττό  και τα
πύρινα μέτωπά του, καθώς και για την ετοιμότητα και τις επιχειρήσεις της δικής μας Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ). Ευτυχώς, το Σάββατο (18/7) ξημέρωσε χωρίς απρόοπτα και μεγαλύτερο κακό, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Η περιβαλλοντική καταστροφή για το αγαπημένο μας βουνό, ωστόσο, από το ύψος του Καρέα μέχρι και την Τερψιθέα Γλυφάδας είναι ανυπολόγιστη, θα μπορούσε όμως να είναι και ολοκληρωτική, εφόσον οι φλόγες έπαιρναν κατεύθυνση προς το αισθητικό δάσος της Καισαριανής και κατ’ επέκταση τις δασώδεις περιοχές σε Παπάγου και Χολαργό.

Για τον περιορισμό της ζημιάς και τις πραγματικές αυτοθυσίες που εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά επάνω στον Υμηττό, οφείλουμε όλοι οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες, όπως και οι υπόλοιποι Αθηναίοι, ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και στη ΔΑΠΑΧΟ.

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου μας, με επικεφαλής και συντονιστή το Βαγγέλη Στογιάννη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στις προσπάθειες κατάσβεσης, όσο και σε εκείνες της διάσωσης αρκετών οικιών του Καρέα.

Το 15μελές πεζοπόρο τμήμα της ΔΑΠΑΧΟ, κινούμενο κόντρα στη ροή του ανέμου και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ήταν εκείνο που έσωσε στην κυριολεξία τα πρώτα σπίτια του Καρέα, δεχόμενο μάλιστα στη συνέχεια τηλεφωνικά τα ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια από τον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Επιπλέον, το υδροφόρο όχημα «ΔΑΠΑΧΟ 3» επιχείρησε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή του σκοπευτηρίου του Βύρωνα, με το δεύτερο όχημα να φτάνει μέχρι και στην περιοχή της Τερψιθέαςστην Άνω Γλυφάδα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το τρίτο όχημα, μαζί με το μπρέμακ της ΔΑΠΑΧΟ και με επτά εθελοντές πλήρωμα μπήκε στην κορυφογραμμή του Υμηττού κάνοντας εγκατάσταση και υποστηρίζοντας την ΕΜΑΚ σε επιχείρηση μέσα στις χαράδρες.

Από την επιχείρηση αυτή το πλήρωμα της ΔΑΠΑΧΟ αποδεσμεύτηκε στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου (18/7).

Σημαντικό στοιχείο για τη ΔΑΠΑΧΟ, το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και το «μένουμε… Χολαργό!», που ήταν το Μέσο που κινητοποίησε τους Χολαργιώτες και τους Παπαγιώτες ώστε να διανυκτερεύσουν στον Υμηττό βοηθώντας ο καθένας με το δικό του τρόπο, αποτελεί το γεγονός ότι περισσότεροι από 80 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προστασίας του αγαπημένου μας βουνού, μπαίνοντας σε τμήματα περιπολιών και επιφυλακής.

Αξίζουν αμέτρητα συγχαρητήρια σε όλους, μα πάνω απ’ όλα σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ο σεβασμός όλων μας.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να τους τιμήσουνάμεσα, όπως οφείλουν να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την καμπάνια του Εθελοντισμού για τον Υμηττό.

Το «μένουμε… Χολαργό!», πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα και σοβαράθέματα της περιοχής μας αλλά και απόλυτα συνεπές με τις αποκλειστικότητες, σας παρουσιάζει το συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ της ΔΑΠΑΧΟ από το διήμερο 17-18 Ιουλίου 2015 στον Υμηττό.

Και μην ξεχνάτε. Έχουμε όλοι ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το πανέμορφο κομμάτι του Υμηττού, από το αισθητικό δάσος της Καισαριανής ως το Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Είναι ό,τι μας απέμεινε.