«Ασημένιος» Πανελληνιονίκης ο Τάσος Δαμίρης!


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2014-2015 για το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Χολαργού. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο ΓΑΣΧ εκπροσωπήθηκε από 11 αθλητές του, για να πανηγυρίσει  ένα  μετάλλιο   και
αρκετές ακόμη σημαντικές διακρίσεις. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Τάσος Δαμίρης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. Νέων Ανδρών (10.82), για να πλασαριστεί και στην 8η θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ στον προκριματικό (10.79). Στα 100 μ. Νέων Ανδρών, επίσης, ο Γιάννης Σταματόπουλοςτερμάτισε σε 11.33 και ο Γιάννης Ζαχαρίας σε 11.67.

Στον τελικό των 100 μ. Γυναικών η Λυδία Στούπελ κατετάγη 10η, με χρόνο 12.39, έχοντας σημειώσει νωρίτερα στον προκριματικό 12.40. Στο ίδιο αγώνισμα, η Ευαγγελία Βαρβάρατερμάτισε σε 13.25. Στα 1.500 μ. Νέων Ανδρών ο Γιώργος Μούκας κατετάγη 14ος, με επίδοση 4.15.48. Στη 16η θέση είχαμε την Κατερίνα Λυμπούση στα 400 μ. Γυναικών, με χρόνο 60.93 στον πρωινό προκριματικό.

Στις σκυτάλες, η «ασημένια» ομάδα του Σχηματαρίου, αποτελούμενη από τους Γιάννη Σταματόπουλο, Γιώργο Λεκκό, Γιώργο Τσιρούλη και Τάσο Δαμίρη βρέθηκε μια ανάσα από τα μετάλλια, για να περιοριστεί εν τέλει στην 4η θέση στα 4Χ100 μ. Ανδρών, με επίδοση 42.61. Στα 4Χ400 μ. των Γυναικών, τέλος, οι Ιωάννα Δραμιτινού, Κατερίνα Λυμπούση, Βάσω Γεωργίου και Λυδία Στούπελ κατέκτησαν την 6η θέση, με χρόνο 4.03.27.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το Πανελλήνιο ΠρωτάθλημαΣτίβου αποτελεί την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του αθλήματος, στην οποία συμμετέχει η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου και των μεγάλων συλλόγων. Μπορεί σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ ο Χολαργός να μη συγκαταλέγεται ακόμη μεταξύ των μεγάλων του ελληνικού αθλητισμού, στο στίβο όμως βρίσκεται εδώ και χρόνια μεταξύ των κορυφαίων και αυτό δεν το οφείλει πουθενά αλλού παρά μονάχα στο ΓΑΣΧ, τους προπονητές και τους αθλητές του.

Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει όλους όσοι αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και εκείνους που βρέθηκαν στην εξέδρα του Ολυμπιακού Σταδίου και δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν ούτε στιγμή τους Χολαργιώτες αθλητές. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στους δύο προπονητές του ΓΑΣΧ, Σίμο Μπαρδή και Κώστα Κοκορέτση, για τη σπουδαία δουλειά που συνεχίζουν να επιτελούν στο σωματείο της πόλης μας.

Το «μένουμε… Χολαργό!» από την πλευρά του, το με διαφορά πρώτο σε επισκεψιμότητα δημοσιογραφικό-ενημερωτικό Μέσο της περιοχής, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν περιορίστηκε σε μια απλή διεκπεραιωτική αναπαραγωγή των Δελτίων Τύπου του ΓΑΣΧ, αλλά έδωσε τη δική του δημοσιογραφική χροιά στις μεγάλες (και ήταν πολλές) επιτυχίες του συλλόγου, με αποκορύφωμα τη μοναδική και αποκλειστική κάλυψη των 10ων αγώνων «Τάσος Ξένος» της 1ης Ιουλίου 2015. Και φυσικά, το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Καλό καλοκαίρι στο ΓΑΣΧ και μια ακόμη καλύτερη αγωνιστική σεζόν 2015-2016!