Επώνυμη στήριξη στο «ΟΧΙ» από 26 Χολαργιώτες και Παπαγιώτες


Την ανοιχτή και επώνυμη στήριξή τους στο «ΟΧΙ» εκφράζουνμία ημέρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, 26 Χολαργιώτες και Παπαγιώτες. Ανάμεσά τους και η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Χαρά Καφαντάρη, η Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Ελένη Γεωργακοπούλου, ο τέως    Δημοτικός     Σύμβουλος
Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Πλειώνης, η πρώην Γενική Γραμματέας του Δήμου Χολαργού, Χρυσούλα Τσουκαλά, ο επικεφαλής της ΔΑΠΑΧΟ, Βαγγέλης Στογιάννης και η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Χολαργού, Ιφιγένεια Σχιστού.

Αναλυτικά, το κείμενο των 26 για τη στήριξη του «ΟΧΙ» έχει ως εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ -ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Φίλες-Φίλοι,

Ο λαός έδωσε στις 25 Γενάρη σαφή και ξεκάθαρη εντολή στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους – δανειστές μας για τον τερματισμό της λιτότητας και για να επανέλθει στη χώρα η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Εδώ και 5 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Οι εταίροι μας κατέληξαν, μονομερώς, στην πιο επώδυνη πρόταση με μορφή τελεσίγραφου προς την ελληνική δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό. Ένα τελεσίγραφο που αντίκειται στις ιδρυτικές αρχές και αξίες του κοινού ευρωπαϊκού μας οικοδομήματος. Ζητήθηκε απο την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες. Όμως οι Έλληνες ΔΕΝ είμαστε λαός χωρίς μνήμη. ΔΕΝ ξεχνάμε ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για 5 χρόνια οδήγησαν:
  • Σε 1,5 εκατομμύρια άνεργους μέσα απο το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με την χώρα να κατέχει το ρεκόρ ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.
  • Σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς φαί, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον.
  • Σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, στην φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
  • Στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Ο λαός μας για 5 χρόνια πλήρωσε ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές και η τρόικα και εφάρμοσαν πιστά οι ντόπιοι υπηρέτες τους. Μάτωσε, κυριολεκτικά, προκειμένου να πληρώσει ένα άδικο, απεχθές και ταξικό χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του για να σωθούν οι τράπεζες και να διατηρηθούν τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου.

Στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα απαντάμε με δημοκρατία, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε κυρίαρχα και περήφανα, όπως προστάζει η ιστορία μας, χωρίς να υποκύπτουμε στην πρωτοφανή εκστρατεία φόβου που εξαπολύει η ντόπια διαπλοκή και οι υποστηρικτές του μνημονίου. Δεν μπορούν να λυγίσουν το λαό μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πεί ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό και τη λιτότητα. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της.

Σας καλούμε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με ένα παλλαϊκό ΟΧΙ, να απαιτήσουμε τον σεβασμό της δημοκρατίας στον τόπο που την γέννησε, το σταμάτημα της καταστροφικής και αδιέξοδης λιτότητας, την διαγραφή/απομείωση μεγάλου μέρους του χρέους, τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, την δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ανάπτυξη σε όφελος του λαού και του τόπου.

Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Ο δικός μας αγώνας είναι ευρωπαϊκός αγώνας που ανοίγει το δρόμο για μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού και της προόδου.

Αθανασίου Πρίαμος (Γραμματέας Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ανατ. Αττικής «Διόνυσος»)

Αργυρίου Αργύρης (Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΓΕΩΤΕΕ – μέλος της αντιπροσωπείας των κλάδων)

Γεωργαντά Ζωή (Καθ. Παν/μίου Μακεδονίας, πρώην μέλος ΔΣ ΕΛΣΤΑΤ Ελληνικής Στατιστικής Αρχής)

Γεωργακοπούλου Ελένη (Εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου)

Γιώτη Ροζίνα (Εκπαιδευτικός)

Διαλέττη Φρύνη (πρ. Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας Πειραιώς ΣΕΤΑΠ)

Ζαβιτσάνος Χρήστος (Πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Αττικής)

Καλλίτση Λίλιαν (Συγγραφέας, σκηνοθέτης)

Καραμάνου Βάλια (Εκπαιδευτικός-φιλόλογος, συγγραφέας)

Καφαντάρη Χαρά (Γεωλόγος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας)

Κωστέλλος Κώστας (Εκπαιδευτικός – φιλόλογος 1ου Λυκείου Χολαργού)

Λιατσοπούλου Ρούλα (τ. πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 1ου Λυκείου Χολαργού)

Λιοναράκης Αντώνης (Αναπληρωτής καθηγητής Ε.Α.Π.)

Λογοθέτης Νικόλαος (Στατιστικολόγος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ελληνικής Στατιστικής Αρχής)

Μαχειμάρη Έφη (Συγγραφέας)

Μπάκας Δημήτρης (Φοιτητής Παντείου)

Μπίλης Βαγγέλης (Αρχιτέκτων)

Παλιούρας Αποστόλης (μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου δανειοληπτών Τραπεζών και οφειλετών Δημοσίου)

Πανουσόπουλος Αποστόλης (Γενικός Γραμματέας Συλλόγου δανειοληπτών Τραπεζών και οφειλετών Δημοσίου)

Πλειώνης Γεώργιος (Αντιπτέραρχος Ι ε.α.)

Πλειώνης Δημήτρης (τέως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Παπάγου Χολαργού)

Στογιάννης Βαγγέλης (Γεωπόνος, πρώην πρόεδρος Νέα Οικολογία-Φίλοι της Γης Ελλάδα, μέλος Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για την Διαχείριση των Απορριμμάτων ΠΡΟΣΥΝΑΤ)

Σχιστού Ιφιγένεια (Οικονομολόγος, Διευθύντρια  1ου Λυκείου Χολαργού)

Τασιός Γιώργος (Ιατρός παθολόγος)

Τσάγκα Τάνια (Γραμματέας Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Χολαργού, μέλος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χολαργού-Παπάγου)

Τσουκαλά Χρυσούλα (Συντ. Δικηγόρος, πρ. Γενική Γραμματέας  Δήμου Χολαργού και Δήμου Βύρωνα)