Κάτω η σκυτάλη, ψηλά το κεφάλι για τα κορίτσια του ΓΑΣΧ


Από μία άτυχη στιγμή συνοδεύτηκε η παρουσία του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου στο Ναύπλιο. Στη σκυταλοδρομία 4Χ80 μ., η ομάδα του ΓΑΣΧ, αποτελούμενη από     τις     Αθηνά     Σκούρτη,
Αγγελική Σκολαρίκου, Δήμητρα Κλημαθιανού και Εβίτα Σταυροπούλου, είχε την ατυχία να χάσει τη σκυτάλη λίγο πριν τον τερματισμό, εκεί όπου θα καταλάμβανε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση της β’ τελικής σειράς, καθώς και μία θέση ανάμεσα στους έξι πρώτους συλλόγους. Συνάμα και παρά τη γενικότερηεμφάνιση των κοριτσιών του Χολαργού η οποία ήταν συγκλονιστική, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι επρόκειτο για την πρώτη τους εμπειρία σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την απώλεια της σκυτάλης χάθηκε η δυνατότητα και για την επίτευξη ενός μεγάλου ατομικού ρεκόρ.

Παρ’ όλα αυτά, στις αθλήτριες της πόλης μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια έτσι κι αλλιώς και κυρίως στην Εβίτα Σταυροπούλου, η οποία μπορεί να έχασε τη σκυτάλη μέσα από τα χέρια της και ενώ… κάλπαζε για τον τερματισμό, ωστόσο έκανε όλο το στάδιο να τη χειροκροτήσει όταν γύρισε πίσω για να σηκώσει την πεσμένη σκυτάλη και να τερματίσει για την ίδια και την ομάδα της, με τις συναθλήτριές της να τρέχουν αμέσως για να την αγκαλιάσουν αλλά και να την παρηγορήσουν. Το κεφάλι ψηλά, λοιπόν, διότι μπορεί να χάθηκε μια «μάχη», όχι όμως και ο «πόλεμος», ειδικά από τη στιγμή που τέτοια συμβάντα, όπως στο στίβο της ζωής, έτσι και στον πραγματικό, μπορούν να σε κάνουν μόνο καλύτεροάνθρωπο αλλά και αθλητή.

Στον τελικό των 80 μ. με εμπόδια η Εβίτα Σταυροπούλουπαρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένη από το παραπάνω γεγονός, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 4η θέση, μεταξύ 14 αθλητριών. Και λέμε να περιοριστεί, διότι με θετική ψυχολογία η 4η θέση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι θέση μεταλλίου, ακόμη και του ίδιου του χρυσού.

Από εκεί και πέρα, στον τελικό των 2.000 μ. η Ρέα Θεοφιλίδου κατετάγη στην 6η θέση, με χρόνο 7.17.53, βελτιώνοντας την επίδοσή της, σε μία κούρσα που δεν φοβήθηκε να την οδηγήσει αρκετές φορές, στην προσπάθειά της να πλασαριστεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Τέλος, η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ300 μ. κατέλαβε τη 15η θέση, βελτιώνοντας το χρόνο του διασυλλογικού κατά 8 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας χρόνο 3.17.02.