«Θα πάρω μιαν ανηφοριά…»


Μία ημέρα (19/7) πριν τη συμπλήρωση 41 ετών από την παράνομη και εγκληματική τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20/7/74), η ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού τίμησε, στην εκδήλωση του καλοκαιριού στο ΚηποθέατροΠαπάγου, όλους εκείνους που έπεσαν για την πατρίδα τους μερικά χρόνια νωρίτερα, κατά την περίοδο του
απελευθερωτικού αγώνα τα έτη 1955-1959. Τότε που η α’ φάση της ΕΟΚΑ ξεκίνησε τον αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου από τη βρετανική κυριαρχία και την ένωσή της με την Ελλάδα.

Τουλάχιστον τυχεροί όσοι έδωσαν το παρών στο Κηποθέατρο (περισσότερα από 500 άτομα), αφού εκτός από ένα «κερί» στη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του Μιχαλάκη Καραολή, του Ανδρέα Δημητρίου και όλων των άλλων Ελληνοκυπρίων ηρώων, είχαν την τύχη να απολαύσουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου και της μητέρας Ελλάδας, συνοδευόμενους από τις ανάλογες ενδυμασίες.

Το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του καθεδρικού Ναού της πόλης μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Στάθη Καλογερόπουλου, ήταν για μία ακόμη φορά υποδειγματικό, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τις μοναδικές φιγούρες και την ξεχωριστή του ζωντάνια.

Την εκδήλωση άνοιξε με σχετική του ομιλία ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βενετσιάνος, ενώ παρόντες ήταν και οι εφημέριοι της ενορίας, π. Ιωάννης Καλογερόπουλος και π. Συνέσιος Βικτωράτος.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Θανάσης Αυγουρόπουλος και Χρύσα Παρίση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το «μένουμε… Χολαργό!» ήταν το μοναδικό δημοσιογραφικό Μέσο της περιοχής που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/7) στο Κηποθέατρο Παπάγου, με τα 60 αποκλειστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα να μιλούν από μόνα τους…