Τίγκας εναντίον αδέσποτων, Στογιάννης κατά Τίγκα!


Την αυγουστιάτικη νηνεμία που επικρατεί σε Χολαργό και Παπάγου έρχεται να ταράξει με -νέα- ανακοίνωσή του ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού αυτή τη φορά βάλλει εναντίον των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν   στους    χώρους
του Πυροφυλακίου της ΔΑΠΑΧΟ, έξω από την κύρια πύλη του Κοιμητηρίου Παπάγου. Αιτία, η επίθεση, όπως αναφέρει ο κ. Τίγκας, ορισμένων σκύλων σε άνθρωπο που εισερχόταν στο Κοιμητήριο, η οποία είχε ως συνέπεια το σκίσιμο των ρούχων του και τον ελαφρύ τραυματισμό του. Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο αρχηγός της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης ζητά από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων, όπως τους χαρακτηρίζει, αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή, για να διασφαλιστεί, όπως αναφέρει, η ασφάλεια των πολιτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Τίγκα έχει ως εξής:

«Πριν από τρεις ημέρες επικίνδυνοι αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν σε συμπολίτη μας που εισερχόταν στο χώρο του Κοιμητηρίου Παπάγου, τον τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά και του έσκισαν τα ρούχα.

Τον άτυχο συμπολίτη μας προστάτευσε από τις δαγκωματιές των σκύλων το προσωπικό της ΔΑΠΑΧΟ, που βρισκόταν στο Πυροφυλάκιο Παπάγου, που έτρεξε και απομάκρυνε τα σκυλιά.

Δεν είναι το πρώτο συμβάν που έλαβε χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή του Πυροφυλακίου Παπάγου της ΔΑΠΑΧΟ, καθώς και στο παρελθόν είχαμε και άλλα περιστατικά επιθέσεων επικίνδυνων αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

Όταν προ 15θημέρου επισκεφθήκαμε το χώρο του Πυροφυλακίου Παπάγου της ΔΑΠΑΧΟ, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε δεμένος σκύλος, γιατί όπως μας είπαν μέλη της δασοπροστασίας, επετίθετο και μάλιστα είχε επιτεθεί και σε μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία και τους Εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ, να ενεργήσει άμεσα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4039/2012, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό του στην ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης και τα στελέχη της παράταξης, δηλώνουμε την αγάπη μας στα ζώα, νιώθουμε την ευθύνη μας απέναντι σε αυτούς τους καλούς μας φίλους, όμως σεβόμαστε απεριόριστα και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και θα την προστατεύσουμε με κάθε τρόπο».

Η ανακοίνωση αυτή του κ. Τίγκα, στο μεταξύ, ήταν αρκετή για να κάνει έξαλλο τον επικεφαλής των εθελοντών της ΔΑΠΑΧΟ, Βαγγέλη Στογιάννη, ο οποίος με άκρως καυστικά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιτίθεται στον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, υπερασπιζόμενος τους τετράποδους φίλους της ΔΑΠΑΧΟ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Στογιάννης γράφει: «Όπως λέει ο έγκριτος πυρηνικός υδραυλικός, υπεύθυνος εφαρμοσμένης πολιτικής λαϊκίστικης απεραντολογίας στα τοπικά μας δημοτικά πράγματα, κυρ Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, όλα τα κακά και πολύ επικίνδυνα αδέσποτα-ικέτες που ζουν εδώ γύρω, πρέπει να απομακρυνθούν πάραυτα από τον περιβάλλοντα του Νεκροταφείου χώρο. Και βέβαια, αυτά τα λέει δημόσια, στο Δήμο που, Δημοτική Αρχή, φιλοζωική και εθελοντές, κάνουν αγώνα ώστε η κοινωνία μας να βγει από την εποχή της φόλας και της υστερίας εναντίον των “κακών” ζώων, αδιαφορώντας, μπροστά στο θόρυβο γύρω από την πολιτική του ύπαρξη, αν ξεσπάσει πογκρόμ υστερικών κατά των ζώων. Τα πάντα όλα, δηλαδή, αρκεί κουρνιαχτός να σηκώνεται».

Και συνεχίζει: «H Λίζα πήγε να μυρίσει τη σακούλα που κράταγε ένας ανόητος παππούς, επειδή συνήθως όσοι έρχονται με σακούλες βγάζουν από εκεί φαγητό και τους δίνουν, αυτός με απέχθεια πήγε να την απωθήσει με τη σακούλα, ένιωσε απειλή και του έσκισε το παντελόνι. Αυτό το “ΜΕΓΑ” γεγονός έγινε και ο μάγιστρος της γηγενούς λαϊκίστικης ρητορικής έβγαλε ανακοίνωση για τα “επικίνδυνα αδέσποτα” που πρέπει να εξαφανιστούν από τον περιβάλλοντα του Πυροφυλακίου χώρο. Όποιος είναι τρίχας τελικά, με τρίχες (ακόμα και σκύλων) ασχολείται».

Σε επικοινωνία που είχε το «μένουμε… Χολαργό!» με το Βαγγέλη Στογιάννη, ο επικεφαλής των εθελοντών αρχικά δήλωσε έξαλλος με τον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και με την ευκολία που ο τελευταίος προσπαθεί να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να προκληθεί σε άλλους, εν προκειμένω στα ζώα ή παλαιότερα στην ίδια τη ΔΑΠΑΧΟ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Στογιάννης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σοβαρότητα του θέματος και των συνεπειών που μπορεί αυτό να έχει στα ίδια τα ζώα «από επίδοξους “νεοπροτεστάντες” που ενδεχομένως να επιδιώξουν… κάψιμο μαγισσών μετά την παρέμβαση Τίγκα», καθιστώντας σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως «οι σκύλοι της ΔΑΠΑΧΟ παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεμένοι, ενώ λύνονται μόνο κατά τις βραδινές ώρες ώστε να ξεμουδιάσουν».