Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο Περικλής Ζήκας


Μετά από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο και επίπεδο Νεολαίας, ήρθε η σειρά και της τοπικής παράταξης Χολαργού-Παπάγου να χωριστεί στα δύο. Ο τέως υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου, την επίσημη δηλαδή δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας, Περικλής Ζήκας, αποτελεί τη μία από τις 82 προσωπικότητες πρώην μελών του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα που με κοινή επίσημη ανακοίνωσή τους την Τετάρτη (2/9) γνωστοποίησαν την αποχώρησή τους από την πρώην κυβερνητική παράταξη και την προσχώρησή τους στη νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα   του   Παναγιώτη   Λαφαζάνη.    Οι   82
συνυπογράφοντες κατηγορούν την ηγετική ομάδα της παραιτημένης κυβέρνησης για εσωκομματικό πραξικόπημα με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καθώς και για καταπάτηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναζητηθούν με δημιουργικό τρόπο τα αίτια της καταστροφικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε ερήμην του κόμματος.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, όπως ονοματίζουν το συλλογικό τους φορέα οι 82, είναι ένα εγχείρημα με ταξικό, οικολογικό, φεμινιστικό, κινηματικό, αντιρατσιστικό και διεθνιστικό πρόσημο, η ατζέντα του οποίου αντλεί από την ισχυρή παρακαταθήκη του όχι. Η κίνηση, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, θα συμμετάσχει στην εκλογική μάχη, σε συνεργασία με το ενωτικό, πολυπολικό μέτωπο που συνδιαμορφώνεται με τη ΛΑΕ και άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες, με βασικό στοίχημα να αρθρωθεί και να λειτουργήσει δημοκρατικά, με συλλογικούς και «ανοιχτούς» όρους, αντλώντας από τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς του 21ου αιώνα και απορρίπτοντας τρόπους οργάνωσης, λειτουργίας και παρέμβασης που απογοητεύουν, αντί να εμπνέουν.

Το ερώτημαωστόσο που εγείρεται σε ό,τι αφορά τον Περικλή Ζήκα και το Δίκτυο Πολιτών δεν είναι άλλο από την ίδια την έδρα του κ. Ζήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς πρόκειται για κομματική έδρα, από τη στιγμή που στις εκλογές του 2014 υπήρχε επίσημη στήριξη από την Κουμουνδούρου και την οποία ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της παράταξης κατέχει έχοντας εκλεγεί με την τοπική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της ΛΑΕ.

Ως γνωστό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δικτύου Πολιτών είναι δύο, ο Περικλής Ζήκας και η Ελένη Γεωργακοπούλου. Πλέον, όμως, το Δίκτυο Πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ μένουν σε Χολαργό και Παπάγου με μία έδρα, αυτή της κ. Γεωργακοπούλου, με το μπαλάκι για παραίτηση ή μη του κ. Ζήκα να βρίσκεται, τουλάχιστον προς το παρόν, αποκλειστικά στα χέρια του ίδιου.