ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Συντεταγμένες στο Google Map για Αποστολόπουλο-Τράκα»


Με αρκετή δόση ειρωνείας, ο επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, επισημαίνει με δημόσια παρέμβασή του στο Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλη Τράκα,  τους  εγκαταλειμμένους
αθλητικούςχώρους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Αναλυτικά, ο κ. Κουγιουμτζόπουλος αναφέρει:

«”Με την παρούσα” (!) θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Μιχάλη Τράκα ποιες είναι οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του Δήμου τους.

1. Μπάσκετ οδού Κύπρου

2. Γήπεδο Σοράνου & Νευροκοπίου

3. Στίβος Παπάγου Νευροκοπίου

4. Γήπεδα Τένις Μπάσκετ Πλ. Φλωρίνης

5. Γήπεδο Μπάσκετ Βελισσαρίου

6. Στίβος Χολαργού Λ. Τσακού

7. Γήπεδο Μπάσκετ Ευτέρπης

8. Γήπεδο Τοξοβολίας Λ. Τσακού

9. Στίβος Αλσους Παπάγου

10. Γήπεδο Τένις Κλειούς

11. Γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Κύπρου

12. Μπάσκετ 1ου Δημοτικού Παπάγου

13. Γήπεδο βοηθητικού ποδοσφαίρου Λ. Τσακού

14. Πίστα ποδηλάτων Λ. Τσακού

Σημειώνουμε συμπληρωματικά και τα γήπεδα των σχολείων, τα γήπεδα τένις Νευροκοπίου, και Αλσους Παπάγου και το γήπεδο Μπάσκετ της Ναυαρίνου που χρίζουν άμεσης παρέμβασης για συντήρηση διότι έχουν καταστεί άκρως επικίνδυνα για τους αθλητές.

Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να τα εντοπίσουν τους επισημαίνουμε ότι διαθέτουμε και φωτογραφικό υλικό και συντεταγμένες στο Google map.

Για όσους δεν ήταν παρόντες στην συνεδρίαση, ενημερώνουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο δώσαμε ακόμη μια φορά, μάχη υπέρ του αυτονόητου.

Τονίσαμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια ολοκληρωμένη συνολική μελέτη διαχείρισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.

Με αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης, πλήθος χρηστών, δυναμικότητα – χωρητικότητα συμπληρωματικότητα των δραστηριοτήτων, κοστολόγηση συντήρησης στο πλαίσιο μιας συνολικής δράσης,  όπως απαιτούν οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χρονοδιαγράμματος και πόρων.

Σημειώνουμε ότι η συγκρότηση μιας ενιαίας ολοκληρωμένης δράσης για την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ύπαρξη σχετικής μελέτης, είναι απαραίτητες για την εξασφάλισης περιφερειακών, τομεακών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την συντήρησή τους και για την βελτίωσή τους.

Θυμίζουμε ότι για την διαχείριση και την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουμε προτείνει είτε την σταθερή εργολαβία, με χρήση του νόμου περί “Συμφωνίας Πλαισίου” έτσι ώστε να υπάρχει και μειωμένο κόστος και αποφυγή γραφειοκρατίας και χρονοτριβής στις παρεμβάσεις συντήρησης και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, έτσι ώστε η δράση να επιδοτείται και να μην επιβαρύνει τους δημότες.

Στην ίδια κατεύθυνση έχουμε προτείνει την απόδοση της διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Αθλητικά Σωματεία του δήμου.

Δυστυχώς για μια φορά αντιμετωπιστήκαμε με ειρωνεία. Στον ισχυρισμό μας ότι υπάρχουν 14 εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις στον δήμο μας, η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι αυτές υπάρχουν μόνο στην φαντασία μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»