Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού


Το «μένουμε… Χολαργό!» εξασφάλισε πρώτο για εσάς το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου σε Χολαργό και Παπάγου. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εθνικής Επετείου από τη Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού ξεκινούν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 (11.30 π.μ.), με τη σχετική εκδήλωση-αφιέρωμα στην  Εθνική  Παλιγγενεσία  από
το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ), στο Κτίριο του ΚΑΠΗ Χολαργού (Αγαμέμνονος 4).

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ., θα ακολουθήσει η σπουδαιότερη επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση, με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού να διοργανώνει στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού ομιλία με θέμα: «Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Αφιέρωμα στους Ευζώνους».

Ομιλητής θα είναι ο Αντιπτέραρχος ε.α. και σύζυγος της Αντιδημάρχου Μαρίας Μουντάκη, Δημήτρης Αθανασάκος, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσουν η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Ως πρώην Εύζων της Προεδρικής Φρουράς, του πρώτου και ενδοξότερου ελληνικού στρατιωτικού τάγματος, δεν έχω παρά να σας συστήσω ανεπιφύλακτα την εν λόγω εκδήλωση, που θα σας φέρει λίγο πιο κοντά στους γνωστούς σε όλους «Τσολιάδες» και σε όσα εκείνοι εκτελούν και πρεσβεύουν.

Ένας λόγος παραπάνω για να δώσετε όλοι το παρών είναι και τα εγκαίνια της έκθεσης των εθνικών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την ίδια βραδιά και στον ίδιο χώρο από τη Μανουέλλα Παυλίδου, την εγγονή του αρχιτέκτονα, Μανώλη Λαζαρίδη, που φιλοτέχνησε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα λάβουν χώρα οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα Χολαργού και Παπάγου, στις 10.30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων και στις 11.30 π.μ. από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και τους Αθλητικούς Συλλόγους. Στις 5.00 μ.μ., στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο του Παπάγου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ανήμερα της κορυφαίας εθνικής μας εορτής, στον Κοιμητηριακό Ναό του Παπάγου θα τελεστεί στις 7.00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐαςκαι Διευθυντού του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην UNESCO, κ. Αθανασίου.

Στις 10.30 π.μ. θα ακολουθήσει η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνας Γκούμα, και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα κάνει ο Αθανάσιος Βουρλούμης.

Στις 11.15 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα Χολαργού και Παπάγου, ενώ στις 11.45 π.μ. θα διεξαχθούν οι παρελάσεις των μαθητών, των προσκόπων και της ΔΑΠΑΧΟ στις οδούς 25ης Μαρτίου & Περικλέους στο Χολαργό και στην οδό Εθνικής Αμύνης στου Παπάγου.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσει χορευτικό δρώμενο από το Τοπικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων, μπροστά  από το Ηρώο Πεσόντων Χολαργού.