Τιμήθηκαν οι γυναίκες της προσφοράς

Αφιερωμένη στις γυναίκες της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού, της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και στις γυναίκες πρόσφυγες, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/3). Στη βραδιά που
φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού τιμήθηκαν η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, για την προσφορά της στο χώρο του πολιτισμού και της τέχνης και οι κυρίες Νανά Κουμπλή, Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα» και Γεωργία Καλογεροπούλου-Ζουρμπάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Οικογένειας και Νεότητας, για το κοινωνικό τους έργο και την πολύτιμη προσφορά τους στην πόλη μας.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η ηθοποιός, Ευτυχία Μοσχάκη, μίλησε η Δρ. Πολυξένη Μπίστα για τη γυναίκα στο χώρο της λογοτεχνίας, ενώ οι Ελληνίδες Οινολόγοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τη δουλειά τους.

Επίσης, το Εθνικό Ωδείο Χολαργού ερμήνευσε μουσική εκδήλωση με θέμα τη γυναίκα, στην οποία συμμετείχαν οι Νικόλας Δημοσθένους(κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (τραγούδι, ακορντεόν, κρουστά), Αστέριος Πούφτης (τσέλο), Δημήτρης Παπαλάμπρος (φωνητικά) και Θένια Ρουμελιώτη(φωνητικά).

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας παραμένει πάντα επίκαιρος και αναγκαίος, διότι παρόλο που πιστεύουμε ότι έχουμε εδραιώσει πάνω στην ισότητα των δύο φύλλων και τις ίσες ευκαιρίες, ακόμα και σήμερα έχουμε πολλαπλά φαινόμενα εκμετάλλευσης και άνισης μεταχείρισης των γυναικών.

Επιπλέον, ανέφερε πως η φετινή γιορτή της γυναίκας δικαίως είναι αφιερωμένη από την UNESCO στις γυναίκες πρόσφυγες, που αποτελούν σύμβολα αξιοπρέπειας, δύναμης και αδιάκοπου αγώνα, προσπαθώντας να προστατέψουν τα παιδιά τους και να κερδίσουν μια νέα ζωή, μακριά από πολέμους και κακουχίες.

Τέλος, συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μιμή Ρουφογάλη, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.