ΤΙΓΚΑΣ: «Καμία αποζημίωση για τη Δαρδανελλίων»


Την άμεση αναστολή κάθε σκέψης από πλευράς Δημοτικής Αρχής για την αποζημίωσή της από ιδιοκτήτες κατοικιών της οδού Δαρδανελλίων στο Χολαργό ζήτησε με παρέμβασή του την Τρίτη (10/5) ο Δημοτικός     Σύμβουλος     και
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Η οδός Δαρδανελλίων, για όσους δεν το γνωρίζουν, ξεκινά από την οδό Θεμιστοκλέους και καταλήγει στην οδό 17ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα πολύ στενό δρομάκι (που περισσότερο θυμίζει σοκάκι χωριού), για τη διαπλάτυνση του οποίου πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Η νυν διοίκηση Αποστολόπουλου φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει το εν λόγω έργο, με τις πληροφορίες να τη θέλουν να ζητά ήδη αποζημιώσεις από τους ιδιοκτήτες των παρακείμενων κατοικιών, τα οικόπεδα των οποίων «εμποδίζουν» λόγω της ρυμοτομίας τους τη σχετική διαπλάτυνση.

Τα όσα αναφέρει ο κ. Τίγκας επί του θέματος έχουν ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Μελετήσαμε την υπ΄ αριθ. 1/2016 Πράξη Προσκύρωσης – Αναλογισμού για την αποζημίωση τμήματος των ιδιοκτησιών μεταξύ Ο.Τ.112Α & 112Β για τη διαπλάτυνση της οδού Δαρδανελλίων που πρόσφατα κοινοποιήσατε στους 94 ιδιοκτήτες της περιοχής.

Η πράξη αυτή Προσκύρωσης – Αναλογισμού που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης της Αγίας Παρασκευής  προκλήθηκε από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 14425/2014 αίτησή σας.

Από επιτόπια επίσκεψη και συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με αρκετούς από τους υπόχρεους να αποζημιώσουν λόγω ρυμοτομίας, διαπιστώσαμε τα εξής:

α. Υπάρχουν οικογένειες που διαβιούν με 300-400 ευρώ σύνταξη και υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση.

β. Υπάρχουν 5 οικογένειες που αναμένουν την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση.

γ. Υπάρχει καθολική αντίδραση στην καταβολή και της πιο μικρής έστω αποζημίωσης από όλους ανεξαιρέτως τους υπόχρεους καταβολής αποζημίωσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Πιστεύουμε ότι είναι «Πολιτικά Λάθος» σε αυτή την  ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που βιώνει η κοινωνία μας και συνεπώς και οι συνδημότες μας, να ζητάμε να καταβάλουν έστω και το παραμικρό ποσό για να αποζημιώσουν τη διάνοιξη της οδού Δαρδανελλίων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να ανασταλεί  ΑΜΕΣΩΣ κάθε διαδικασία εφαρμογής της υπ’ αριθ. 1/2016 Πράξης Προσκύρωσης – Αναλογισμού λόγω των εξαιρετικά δύσκολων ανθρωπιστικών και οικονομικών συγκυριών».