ΤΙΓΚΑΣ: «Υγειονομική βόμβα το Μεγάλο Πάρκο»

Για πλήρη εγκατάλειψη του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου και γενικότερα της περιοχής των στρατηγών καταγγέλλει το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και αρχηγός της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, Κώστας-Πολυχρόνης ΤίγκαςΑναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Παπάγου – Μεγάλο Πάρκο
Βρωμιά, σκουπίδια, σύριγγες και ποντίκια
Πόσο πιο κάτω θα καταντήσετε τον  Παπάγο;

Το Μεγάλο Πάρκο στου Παπάγου ήταν κάποτε χώρος ηρεμίας, χώρος αναψυχής και πάντα χώρος ιδιαίτερα επιμελημένος από όλες τις Δημοτικές Αρχές. Σήμερα από την εγκατάλειψη  έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα. Και όταν πέφτει το σκοτάδι, η έλλειψη φωτισμού το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Οι κάτοικοι του Παπάγου διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη όχι μόνο του Μεγάλου Πάρκου αλλά και όλης της άλλοτε πεντακάθαρης κηπούπολης. Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης  και τα στελέχη της, δυστυχώς,   έγιναν αποδέκτες καταγγελιών για σοβαρά ατυχήματα που έχουν υποστεί συμπολίτες μας οι οποίοι γλίστρησαν στα σαπισμένα νεράντζια που έχουν γεμίσει πεζοδρόμια και ρείθρα, προσκαλώντας τρωκτικά και έντομα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Χολαργό, ιδιαίτερα στο νταμάρι, κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου έχει δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή.

Η δημοτική αρχή είναι ο κύριος υπόχρεος και εκφραστής του έργου της καθαριότητας η οποία εντάσσεται στην ανταποδοτικότητα. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ.Η ποιότητα της ζωής μας επηρεάζεται άμεσα από την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Κύριε Δήμαρχε,

πριν επιχειρήσετε τα “ποιοτικά άλματα” στην καθαριότητα, όπως αυτοδιαφημίζεστε με την τοποθέτηση υπόγειας συλλογής απορριμμάτων σε 2-3 σημεία της πόλης μας, θα έπρεπε να έχετε κάνει τα μικρά βήματα του καθαρισμού των δημόσιων χώρων και της επισκευής και απολύμανσης των κάδων σκουπιδιών.

Ο δήμος μας και χρήματα διαθέτει και στόλο ολόκληρο απορριμματοφόρων έχει και μηχανήματα καθαρισμού αγόρασε τα τελευταία χρόνια. Η δική σας διοίκηση δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα, και μάλιστα πρόσφατα στην εποχή της κρίσης, για αγορά μηχανημάτων ώστε να βελτιωθεί η καθαριότητα, όπως εσείς ο ίδιος υποστηρίξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο νόμος επίσης σας δίνει τη δυνατότητα προσλήψεων στον τομέα καθαριότητας.

Δυστυχώς για τους συμπολίτες μας οι οποίοι πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη, ιδίως στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τον καιρό. Γιατί; Γιατί απλούστατα η δημοτική αρχή δεν έχει την ικανότητα να εκσυγχρονίσει τις δομές των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος ώστε να συμβαδίζουν με τον ρυθμό των σημερινών απαιτήσεων. Αδυνατεί να προχωρήσει σε τεκμηριωμένες μελέτες για τον εξορθολογισμό των μέσων καθαριότητας και τη χρήση νέων τεχνολογιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στη μείωση των δημοτικών τελών, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.

Κύριε Δήμαρχε,

δυστυχώς οι αναρίθμητες προεκλογικές σας υποσχέσεις σε όλους και για όλα και οι “νέες ιδέες για μια πιο καθαρή πόλη” ξεθώριασαν μέσα στα   τρωκτικά και στα σκουπίδια. Αναρωτιόμαστε πόσο πιο κάτω θα υποβαθμίσετε τον Παπάγο;