ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΙΓΚΑ: «Να μπουν “STOP” στην Κύπρου»


Την τοποθέτηση δύο πινακίδων «STOP» σε συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Κύπρου ζητά μέσω ανακοίνωσης από το Δήμαρχο η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση. Αναλυτικά, η παράταξη του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα αναφέρει:


«Στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Πεντέλης, που δεν υπάρχει σήμανση “κυκλικού κόμβου” και κατά την άποψή μας σωστά δεν υπάρχει τέτοια σήμανση, δημιουργούνται πολλές φορές επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες. Δυστυχώς ελάχιστοι οδηγοί δείχνουν να κατανοούν ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Κύπρου με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Μεσογείων σαφώς και έχουν προτεραιότητα, τόσο έναντι εκείνων που στρίβουν αριστερά προς την οδό Πεντέλης, όσο και εκείνων που από την οδό Πεντέλης στρίβουν δεξιά προς την οδό Κύπρου.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης προτείνουμε την τοποθέτηση δύο πινακίδων STOP, για να δοθεί προτεραιότητα στην πορεία των οχημάτων που κινούνται επί της οδού Κύπρου προς τη Λεωφόρο Μεσογείων. Οι πινακίδες ανά μία να τοποθετηθούν:

α. Στο επάνω μέρος της πλατείας Κύπρου (όπως κινούμαστε από Μεσογείων προς Παπάγου).

β. Στη συμβολή της οδού Πεντέλης με την οδό Κύπρου.

Κύριε Δήμαρχε,

Η κυκλοφοριακή παρέμβαση που σήμερα σας προτείνουμε είναι η δεύτερη μετά τη μετακίνηση του φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση “25ης Μαρτίου και Αναστάσεως” στου Παπάγου. Την πρόταση αυτή την κάναμε προ έτους και την αγνοήσατε, αφού ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη φέρατε προς συζήτηση, αλλά ούτε καταδεχθήκατε να απαντήσετε, ακολουθώντας την προσφιλή σας τακτική του “Ας το θα ξεχαστεί”. Σας απαντάμε λοιπόν ότι εσείς μπορεί να θέλετε να ξεχνάμε εμείς όμως Όχι και πάντα θα σας τα θυμίζουμε.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσετε.

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ: Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ: Ελένη Ευαγγελοπούλου
Ίδρυμα Χαρτών και Χαρακτικής: Βασιλική (Βάνα) Κατσούλη
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή: Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή: Αναστάσιος Καμβύσης»