Ξηλώστε επιτέλους αυτό το έκτρωμα!


Με αφορμή το 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της 16ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (9/11) στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το «μένουμε… Χολαργό!» αναδεικνύει σήμερα (8/11) ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν το σύνολο των κατοίκων, τόσο του Παπάγου      όσο       και       του
Χολαργού. Αναφερόμαστε φυσικά στο… μαύρο χάλι του πλακόστρωτου τμήματος της οδού Κύπρου στου Παπάγου, μεταξύ του ναού της Αγίας Σκέπης και του σχολικού συγκροτήματος. Ένα έργο που έλαβε σάρκα και οστά επί διοίκησης Ξύδη και που από την πρώτη στιγμή, μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει την εικόνα την οποία όλοι γνωρίζετε.

Ακόμη κι αν δεν τη γνωρίζετε, όμως, το πλούσιο και αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του «μένουμε… Χολαργό!» σάς την προσφέρει στο… πιάτο! Μιλάμε για ένα οδικό τμήμα το οποίο πλακοστρώθηκε προκειμένου -και κυρίως λόγω του σχολείου- να αποτελέσει δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, χωρίς να επιβεβαιώσει όμως ποτέ τα δύο αυτά χαρακτηριστικά του.

Πρώτον, οι κυβόλιθοι άρχισαν από νωρίς να ξεκολλούν και να κάνουν… φτερά, με τις τρύπες έκτοτε να μπαλώνονται μονίμως με άσφαλτο (!).

Δεύτερον, για ποια ήπια κυκλοφορία να κάνουμε ακριβώς λόγο, τη στιγμή που απολύτως τίποτα δεν ήταν εκείνο που θα εμπόδιζε εξ αρχής τα οχήματα να επιβραδύνουν ταχύτητα.

Ίσα ίσα, η μεγαλύτερη κλίση που δόθηκε στο έδαφος στη διασταύρωση με την οδό Ιωνίας επιτρέπει ακόμη στα αυτοκίνητα που κινούνται προς Μεσογείων να αποκτούν μεγαλύτερη ώθηση και επομένως υψηλότερη ταχύτητα.

Πραγματικοί δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είναι εκείνα τα στενά του Παπάγου, από το ΚΤΕΟ έως το «Verde», στα οποία και να θες είναι αδύνατο να αναπτύξεις πολλά χιλιόμετρα, αφού η διαμόρφωσή τους ήταν και παραμένει η κατάλληλη για ανάλογους δρόμους.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει πράξη και μάλιστα άμεσα είναι το ολικό ξήλωμα του οδοστρώματος του εν λόγω τμήματος της οδού Κύπρου και στη συνέχεια είτε η αποκατάστασή του με μια κανονική και απλή ασφαλτόστρωση, είτε η διαμόρφωση ενός σταμπωτού δρόμου, στα πρότυπα του αντίστοιχου περιμετρικά της πλατείας Δημοκρατίας στο Χολαργό ή εκείνου περιμετρικά της πλατείας Αναλήψεως στη Νίκαια.

Δύο δηλαδή περιπτώσεων που ενδείκνυνται για την ανθεκτικότητά τους, προσφέροντας παράλληλα και μια άλλη αισθητική, η οποία αρμόζει και στη βασική είσοδο της περιοχής των στρατηγών.

Αναλυτικά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016 (18:30), στο οποίο θα προηγηθεί (17:30) η έγκριση ή μη του απολογισμούτου Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το οικονομικό έτος 2015, καθώς και η έγκριση ή μη του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως για το 2015, θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2017.

2) Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου – Χολαργού», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

3) Έγκριση πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ & Σπουδαστών ΤΕΙ, στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

4) Αντικατάσταση μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Δ.Ε.Δ.).

5) Οικονομική επιχορήγηση στα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

6) Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση γραφείου στο χώρο του Δημοτικού Κοιμητηρίου Παπάγου.

7) Έγκριση Συμψηφισμού απαιτήσεων και οφειλών της εταιρείας «Κομνηνός Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.».

8) Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέν, στην εταιρεία «Κομνηνός Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.».

9) Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)».

10) Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.)».

11) Ενημέρωση για το 22ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού.

12) Κατανομή και απόδοση λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

13) Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού και στοιχείων Ισολογισμού 3ου  Τριμήνου 2016.

14) Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.

15) Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.

16) Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, οικονομικού έτους 2016.

17) Έγκριση Δ΄ αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.), οικονομικού έτους 2016.

18) Έγκριση Β΄ αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), οικονομικού έτους 2016.

19) Έγκριση δαπάνης και ανάληψη σχετικής πίστωσης για εκδηλώσεις του Δήμου.

20) Έγκριση παράτασης χρόνου ισχύος της υπ’ αριθ. πρωτ. 31161/18.12.2015 σύμβασης με τίτλο : «Προμήθεια βενζίνης για τα οχήματα του Δήμου».

21) Έγκριση παράτασης χρόνου ισχύος της υπ΄ αριθ. 19796/16.08.2016 σύμβασης με τίτλο : «Προμήθεια θυρίδων οστεοφυλακίων».

22) Έγκριση παραλαβή μελέτης : «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ & ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ».

23) Έγκριση παραλαβή μελέτης : «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ».

24) Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (τακτοποιητικού) του έργου : « Συντήρηση & Επισκευή Νηπιαγωγείων – Δημοτικών Σχολείων, έτους 2016».

25) Εξέταση αιτημάτων κοπής δένδρων.