Ανακοινώσεις-σκελετοί από Δημοτική Αρχή και Δίκτυο Πολιτών

Μόνο λύπη προκαλούν δύο ανακοινώσεις, από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου (δημοτική παράταξη πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ), σχετικά με το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή. Την  ίδια  κιόλας   ημέρα   (16/3)
που το εν λόγω θέμα βγήκε στο φως της δημοσιότητας, ο επίσημος Δήμος Παπάγου-Χολαργού και η παράταξη του Περικλή Ζήκα έσπευσαν να εναντιωθούν όχι μόνο σε μία σημαντική επένδυση για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε χιλιάδες δημοτών Χολαργού και Παπάγου.

Με άκρως επιθετικές και προκλητικές ανακοινώσεις, αιρετοί εκπρόσωποι ενός ακόμη Δήμου, μετά από εκείνον της Νέας Φιλαδέλφειας, στήνουν το δικό τους τείχος στο όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων, επικαλούμενοι τούτη τη φορά όχι… κορμοράνους ή πάπιες, αλλά ένα ουτοπικό μητροπολιτικό πάρκο.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, λοιπόν, γίνεται ένας ακόμη Δήμος που αντιτίθεται στην κυβέρνηση. Μένει μόνο να δούμε αν θα αντισταθεί και στη νομιμότητα, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας κληθεί να πάρει απόφαση ανάλογη με εκείνη της Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία δεδομένα θα υπερασπίζεται τα αυτονόητα.

Ηλία Αποστολόπουλε, οι σκελετωμένες απόψεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε φαντάσματα…

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Χολαργός, 16 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισσός

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα, μάθαμε σήμερα από τα ΜΜΕ ότι ανασύρονται σχέδια – σκελετοί για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Είναι λυπηρό αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για όλους τους πολίτες της Αττικής να ανάγεται σε fast-track κατασκευής γηπέδου, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και περιβαλλοντικών όρων, σε μια περίοδο που εντείνονται οι πιέσεις Δήμων, φορέων και πολιτών για την προώθηση υλοποίησης του σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισσός.

Είναι επίσης λυπηρό, να εμπαίζεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που ακόμα κι αυτοί που προβάλουν τη συγκεκριμένη πρόταση γνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι δυνατόν, λόγω νομοθετικού πλαισίου και περιβαλλοντικών όρων, να κατασκευαστεί γήπεδο.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Παπάγου-Χολαργού

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  Χολαργού – Παπάγου
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
“STOP στα σχέδια για γήπεδο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή”

ΣήμεραΠέμπτη 16/03/2017,πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του ημερήσιουτύπου αναφέρονται στη σχεδιαζόμενη κατασκευή του νέου γηπέδου του «Παναθηναϊκού» στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και συγκεκριμένα στο χώρο των φυτωρίων του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η σχεδιαζόμενη κατασκευή του γηπέδου εντάσσεται στο σχέδιο «Νέα Αθήνα» και θα εξαγγελθεί σήμερα από το «Μέγαρο Μαξίμου».

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο χώρος των φυτωρίων ανήκει στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου (καρτέλες 35 & 35Παπό το Σχέδιο Γενικής Διάταξης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή), εντάσσεται σε ζώνη προστασίας του Υμηττού και θεωρούμε αδιανόητο να κατασκευαστεί γήπεδο στο χώρο αυτό, δεδομένου μάλιστα ότι γειτονεύει με τέσσερα μεγάλα Νοσοκομεία (δύο στρατιωτικά και δύο πολιτικά) και την περιοχή αμιγούς κατοικίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Αν αληθεύει το δημοσίευμα, σημαίνει ότι μετά το «έγκλημα» στη Νέα Φιλαδέλφεια με το γήπεδο της ΑΕΚ ετοιμάζουν νέο «έγκλημα» στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας σ’ αυτό το σχεδιασμό και θα αγωνιστούμε να μην υλοποιηθείαυτό το «έγκλημα».

16/03/2017
ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χολαργού-Παπάγου