Εθελοντική αιμοδοσία στο «Σήμαντρο»


Παλιοί και νέοι αιμοδότες της ενορίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού θα συγκεντρωθούν για ακόμη μια φορά την Κυριακή (της Σταυροπροσκυνήσεως) 19 Μαρτίου 2017 (από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι) για να στείλουν ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας. Θα  συγχρονίσουν   τον   παλμό
της καρδιάς τους με το κάλεσμα της ενορίας, για να δώσουν με τρόπο έμπρακτο, ένα δυνατό μήνυμα αγάπης.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα από την Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης:

«Χρόνια τώρα οι ειδικές υπηρεσίες της χώρας μας, καθημερινά σχεδόν, χτυπούν το σήμα κινδύνου: “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΙΜΑ”. Δεν αρκεί η ευαισθησία του Ελβετού για να σωθεί ο Έλληνας που το έχει ανάγκη. Χρειάζεται και η δική μας ευαισθησία, για τον πατέρα μας, τη μητέρα μας, τον αδελφό μας, το παιδί μας. Το μήνυμα αυτό αφορά όλους μας.

Το μέλλον της αιμοδοσίας, το δικό μας μέλλον, βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια μας. Αν θέλεις να δώσεις με τρόπο υπεύθυνο ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, πάρε την απόφαση και έλα να συνταχθείς μαζί μας. Να γίνεις μέλος της τράπεζας αίματος. Η εγγραφή γίνεται δωρεάν. Με ένα τσίμπημα της βελόνας και δέκα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σου, κάθε εξάμηνο, πληρώνεις τη συνδρομή σου.

Είσαι πάνω από 18 ετών; Έλα να δώσεις το παρών, την Κυριακή 19 Μαρτίου  2017, στην προσπάθειά μας, που θα φιλοξενηθεί στην υπόγεια πολυλειτουργική αίθουσα του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Σήμαντρο” (Ελευθερίου Βενιζέλου 59α στο Χολαργό), όπου συνεργείο αιμοδοσίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, θα σε περιμένει μαζί μας.

Στην ενορία θα ανήκει η τιμή ότι σε παρακίνησε να κάνεις την αρχή. Σε σένα όμως, η τιμή μιας προσφοράς με ανεκτίμητη αξία, αφού είναι προσφορά ζωής. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, ενώνονται οι δρόμοι μας. Ο αγώνας είναι πλέον κοινός. ΥΓ: Την ημέρα της αιμοδοσίας θα χρειαστούμε και το ΑΜΚΑ σου».