Παρουσιάστηκε ο «Φαέθων» από το 2ο Γυμνάσιο


Την εργασία τους στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility 2016-2017» παρουσίασαν την Τετάρτη (1/3) στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου της πόλης, Κοραλία Αράμπογλου, Δήμητρα Κριέλα, Δήμητρα Τσουρουνάκη, Θοδώρα  Τσουρουνάκη,  Χρύσα
Ζγούρη, Μαρία Πουτούρη, Κλεοπάτρα Μπάκωση και Ελένη Θανασά. Εκτός από τη συμμετοχή του Δήμου μας, μαθητές από συνολικά 30 πόλεις συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της εκστρατείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχα στοιχεία είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μέσω του περιορισμού του εμποδισμού στην πρόσβαση.

Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Χολαργού παρουσίασαν μια εξαιρετική εργασία, η οποία είχε την ονομασία «Φαέθων», προτείνοντας τη χρήση ηλεκτρικών υποβοηθούμενων οχημάτων-τρίτροχων ποδηλάτων μέσα στην πόλη μας.

Κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών των συμμετεχόντων μαθητών, οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο του 2017 στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα, συντονίστρια της εκστρατείας από την πλευρά του Δήμου, έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών, καθώς και στο Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Χολαργού, Νίκο Νικητόπουλο και τον εκπαιδευτικό, Δημήτρη Κάνδια και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.