Ναυαρίνου και Πίνδου σε δημόσια διαβούλευση


Στην ανοιχτή συζήτηση της 24ης Απριλίου 2017 για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα κυριότερα σχόλια που εκφράστηκαν τόσο μετά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 2 Νοεμβρίου
2016, όσο και από ολόκληρη τη συμμετοχική διαδικασία της διαβούλευσης.

Η τελευταία, στο μέγεθος και τη χρονική διάρκεια που αναπτύχθηκε, αποτελεί για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού μοναδική ευκαιρία να αφουγκραστεί η Δημοτική Αρχή εμπεριστατωμένους προβληματισμούς των δημοτών και να προβεί σε μια οριστική πρόταση για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο μας.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τίποτα δεν είναι οριστικοποιημένο και ακόμη υποβάλλονται προτάσεις. Οι κυριότερες παρατηρήσεις οι οποίες αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν είναι οι παρακάτω:
  • Περιοχή Άλσους Παπάγου – Αγίας Σκέπης – Σχολείων
  • Κόμβος Πίνδου – Αργυροκάστρου – Ελλησπόντου
  • Οδικό Τμήμα Ευτέρπης
  • Περιοχή Μακεδονίας – Χατζηκωνσταντή
  • Περιοχή Ναυαρίνου – Υμηττού – Εθνικής Αμύνης

Επίσης, τονίστηκε  ότι η παρούσα προσέγγιση αποτελεί πλαίσιο στρατηγικής επεμβάσεων που μπορούν στη συνέχεια να προγραμματιστούν. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα θέματα Ναυαρίνου – Υμηττού – Πίνδου, όπως και στην ασφαλή διέλευση των σχολείων. Όλες οι απόψεις καταγράφτηκαν και θα εξεταστούν.